Zie: Wikipedia.
Gebeurtenissen:
Het hele jaar 2006
Het officiële Rembrandtjaar 400e geboortedag.
Het jaar van Wolfgang Amadeus Mozarts 250e geboortedag.
Het jaar van Sjostakovitsj 100e geboortedag.
VN-jaar van de Woestijnen en Verwoestijning.
Het jaar van de Hond volgens de Chinese horoscoop.
Het jaar van het circus.

4 Januari - De Israëlische premier Ariel Sharon wordt door een ernstige hersenbloeding getroffen.
15 Januari - Michelle Bachelet wordt verkozen tot presidente van Chili.
10 t.e.m. 26 Februari - De 20e Olympische Winterspelen in Turijn.
17 Februari - Op het Filipijnse eiland Leyte komen honderden mensen om na aardverschuivingen als gevolg van aanhoudende regen.
11 Maart - De Joegoslavische ex-president Slobodan Miloševic sterft op 64-jarige leeftijd in Den Haag. Miloševic wacht op dat moment op zijn veroordeling voor het Joegoslavië-tribunaal.
4 April - Grote delen van Centraal-Europa (Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en Roemenië) hebben te kampen met zware overstromingen.
12 April In het Brusselse Centraal Station wordt de 17-jarige Joe Van Holsbeeck vermoord, de zogenaamde mp3-moord.
8 Mei - Hevige overstromingen in Suriname.
11 Mei - In Antwerpen schiet Hans Van Themsche op straat de donkere Malinese vrouw Oulematou Niangadou en de blanke Vlaamse kleuter Luna Drowart dood, en hij verwondt tevens de Turkse vrouw Songül Koç.
16 Mei - Ayaan Hirsi Ali vertrekt uit de Tweede Kamer, en tevens maakt minister Rita Verdonk bekend dat uit onderzoek is gebleken dat Ayaan Hirsi Ali wordt geacht het Nederlanderschap niet te hebben verkregen.
21 Mei - In een referendum kiest 55,4% van de inwoners van Montenegro voor onafhankelijkheid van de confederatie Servië en Montenegro.
27 Mei - Aardbeving Centraal Java.
3 Juni - Servië en Montenegro worden gescheiden landen.
9 Juni t/m 9 Juli - Het 18e wereldkampioenschap voetbal vindt plaats, deze keer in Duitsland gehouden. Het wordt uiteindelijk gewonnen door Italië.
29 Juni - Het Kabinet-Balkenende II valt na een motie van wantrouwen tegen het kabinet van D66.
12 Juli - Het leger van Israël valt het zuiden van Libanon binnen, nadat door Hezbollah twee Israëlische militairen ontvoerd werden.
30 Juli - De eerste verkiezingen in Congo in 30 jaar.
1 Augustus - Ingang officiële nieuwe spelling (volgens het Groene Boekje).
2 Augustus - Adam Giza, de vermoedelijke Poolse moordenaar van Joe Van Holsbeeck is in België aangekomen voor zijn proces.
3 Augustus - Boris Dittrich kondigt zijn vertrek aan uit de Nederlandse politiek.
4 Augustus - Ook Lousewies van der Laan kondigt aan op te stappen uit het Nederlandse parlement na de verkiezingen van 22 november 2006.
5 Augustus - Het kiestribunaal in Mexico gebiedt 10% van de stembussen opnieuw te tellen, terwijl protesten van aanhangers van Andrés Manuel López Obrador doorgaan.
10 Augustus - Scotland Yard voorkomt met een grootschalige arrestatie van 24 Britse moslims dat terroristen een aanslag wilden plegen met vloeibare explosieven op vliegtuigen vanaf Londen met als bestemming de Verenigde Staten.
10 Augustus - Vanuit Noord-Nederland vertrekt de laatste chloortrein naar de Botlek. De tweewekelijkse transporten van AKZO vanuit Delfzijl en Hengelo zijn niet meer nodig door de opening binnenkort van een chloorfabriek in Delfzijl.
13 Augustsu - De Belgische Guido Depraetere overlijdt in Roeselare aan longkanker. Depraetere stond mee aan de wieg van de commerciële zender VTM. Zijn Basielgrappen zijn een begrip in West-Vlaanderen geworden. Depraetere werd 59 jaar.
18 Augustus - De Roma-familie die zes jaar geleden 600.000 gulden vertrekpremie kreeg moet vanwege een huurschuld haar sociale huurwoning uit, aldus de rechter.
24 Augustus - In Oostenrijk weet het 8 jaar geleden gekidnapte meisje Natascha Kampusch eindelijk te ontsnappen aan haar ontvoerder, Wolfgang Priklopil. Priklopil hield haar al die tijd gevangen in zijn kelder. Hij pleegt diezelfde dag zelfmoord door zich voor een trein te gooien.
24 Augustus - Pluto wordt door de IAU niet langer aangezien als planeet en hierdoor telt ons zonnestelsel nu 8 planeten.
25 Augustus - Oprichting Liberaal Democratische Partij.
31 Augustus - Een Nederlandse F 16-piloot komt om wanneer zijn vliegtuig neerstort in de Afghaanse provincie Ghazni.
31 Augustus - Deze augustusmaand is in Nederland de natste augustus in zeker honderd jaar geweest: het oude record van augustus 1969 is vandaag gebroken. Het KNMI deelt later mee dat er deze maand 184 mm regen tegen een gemiddelde van 62 mm is gevallen. In België is het weer deze maand ook uitzonderlijk nat geweest maar het oude record uit 1996 is niet gebroken. Wel is het volgens de metingen van het KMI de 'somberste' maand augustus geweest sinds het begin van de metingen.
2 September - Een Nederlandse soldaat raakt gewond bij de missie in Uruzgan. Hij is buiten levensgevaar en wordt overgebracht naar Nederland om te herstellen.
3 September - Ingebruikname van de eerste delen van RandstadRail. Deze datum wordt door omstandigheden niet gehaald. De nieuwe datum wordt in een later stadium bekend gemaakt.
3 September - Abu Humam, een topman binnen Al-Qaida is gearresteerd. Hij wordt gezien als de belangrijkste man van het terreurnetwerk, na Abu Ayoud el-Masri.
3 September - De ESA SMART-1 ruimtesonde stort na een geslaagde missie, zoals gepland, neer op de Maan.
4 September - De Australische Crocodile Hunter Steve Irwin overlijdt na een steek in de borst van een pijlstaartrog. Irwin werd 44.
6 September - President Bush verklaart dat de CIA verdachten van terrorisme in geheime gevangenissen buiten de VS opgesloten hield maar dat daar nu een eind aan is gemaakt.
7 September - In België worden 17 extreem-rechtse neonazi's van het netwerk Blood and Honour opgepakt op verdenking een aanslag te hebben gepland tegen zowel linkse als rechtse politici. Hun bedoeling was om burgers tegen elkaar op te zetten.
8 September - De CIA geeft toe, dat er geen verband was tussen Saddam Hoessein en de terreurorganisatie Al Qaeda.
10 September - Michael Schumacher wint de Grand Prix Formule 1 van Italië, na de race wordt bekend gemaakt dat Schumacher stopt na het seizoen 2006.
12 September - Paus Benedictus XVI citeert in een toespraak die hij houdt tijdens zijn bezoek aan de universiteit van de Duitse stad Regensburg een middeleeuwse uitspraak waarin wordt gesteld dat de islam alleen maar slechte dingen heeft voortgebracht. Moslims over de gehele wereld reageren hier verontwaardigd op en eisen excuses van de paus (zie controverse paus Benedictus XVI en de islam).
19 September - In Thailand wordt premier Thaksin Shinawatra door een geweldloze militaire staatsgreep afgezet.
21 September - Openbaarmaking van het rapport Schipholbrand 2005. Het oordeel is hard en ministers Donner en Dekker treden af.
1 Oktober - De Thaise militaire junta benoemt Surayud Chulanont tot interim-minister-president.
1 Oktober -In België worden de 0110-concerten georganiseerd voor verdraagzaamheid.
6 Oktober - In het Amsterdamse Tuschinski-theater woont Al Gore de Nederlandse première bij van zijn film 'An inconvenient truth'.
7 Oktober - De Russische journaliste Anna Politkovskaja wordt vermoord.
8 Oktober - Gemeenteraadsverkiezingen in België. De extreem-rechtse partij Vlaams Belang scoort landelijk vrij hoog, maar is in Antwerpen niet langer de grootste partij. Patrick Janssens blijft met een hogere stemmenwinst aan als burgemeester.
9 Oktober - Noord-Korea voert een kernproef uit. De Veiligheidsraad komt in spoedzitting bijeen.
11 Oktober - Baseballspeler Cory Lidle vloog met zijn vliegtuigje in op een appartementencomplex in Manhattan, New York. Hij en zijn medepassagier kwamen daarbij om het leven. Het betrof een ongeluk.
13 Oktober - Ban Ki-moon verkozen tot 8e secretaris-generaal van de Verenigde Naties.
13 Oktober - Muhammad Yunus krijgt de Nobelprijs voor de Vrede. Yunus is de grondlegger van het microkrediet.
16 Oktober - de Marconi Awards worden uitgereikt. CAZ! en 3FM zijn de grote winnaars.
16 Oktober - TPG Post heet voortaan TNT Post en verandert haar huiskleur van rood in oranje.
20 Oktober - De Dow Jones Industrial Average sluit voor de eerste keer boven de 12000 punten.
26 Oktober - Niet eerder was het zo laat in het jaar zo warm. Op veel plaatsen in Nederland werd een temperatuur van meer dan twintig graden gemeten. De Bilt had met 22,1 graden de warmste dag van eind oktober (tijdvak 21-31 oktober) in zeker honderd jaar.
3 November - Mizan Zainal Abidin wordt gekozen tot 13e Yang di-Pertuan Agong (koning van Maleisië).
4 November - Grote stroomstoringen in delen van West-Europa. Miljoenen mensen in grote delen van Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Italië en Oostenrijk zitten minstens een half uur in het donker.
5 November - Saddam Hoesein wordt wegens massamoord op 148 Sjiieten veroordeeld tot de dood door ophanging.
11 November - De 21 jarige Daniela Di Giacomo Di Giovanni werd verkozen tot Miss International 2006. Zij is hiermee de 5e Miss International uit Venezuela.
17 November - De 21ste film van James Bond, Casino Royale, ging in Londen in première. De hoofdrol werd gespeeld door Daniel Craig.
22 November - Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Er doen 24 politieke partijen mee aan de verkiezingen. Het CDA wordt de grootste en komt met een licht verlies uit op 41 zetels, de PvdA zakt behoorlijk terug naar 33 zetels, de SP verdriedubbelt bijna naar 25 zetels, de VVD valt terug naar 22 zetels, nieuwkomer Partij voor de Vrijheid/Groep Wilders behaalt 9 zetels, GroenLinks komt met een gering verlies uit op 7 zetels, de ChristenUnie verdubbelt naar 6 zetels, D66 halveert naar 3 zetels, nieuwkomer Partij voor de Dieren behaalt 2 zetels, de SGP blijft gelijk met 2 zetels, Fortuyn (LPF) verdwijnt uit de Tweede Kamer.
29 November - René Froger maakt bekend, dat hij na Frans Bauer ook optredens in Ahoy' af moet zeggen. René heeft problemen met zijn luchtwegen.
30 November - Installatie van de nieuwe Tweede Kamer in Nederland; 149 nieuwe Kamerleden worden beëdigd.
1 December - Het kinderkanaal nickelodeon tot 20:00.
1 December - In Hoogerheide wordt Jesse Dingemans (8) vermoord op een basisschool.
5 December - In Nederland wordt Hugo Polderman van de Socialistische Partij als 150-ste nieuwe Tweede Kamerlid beëdigd.
7 December - Feyenoord wordt door de UEFA gestraft rond de supportersrellen rond de Europacupwedstrijd AS Nancy - Feyenoord op 30 november.
10 December - De NS-dienstregeling voor 2007 gaat in, tegelijk worden 6 nieuwe stations geopend.
10 December - De Chileense ex-dictator Augusto Pinochet overlijdt op 91-jarige leeftijd na een hartaanval.
12 December - Lijk aangespoeld op het Scheveningse strand.
18 December - De Italiaanse verdediger Fabio Cannavaro wordt verkozen tot Wereldvoetballer van het jaar.
21 December - Millieugroepen maken bekend dat een reclamemast in het Limburgse Schinnen de lelijkst verlichte plek van Nederland is. Andere genomineerden waren o.a. het hoofdkantoor van Essent in aanbouw in 's-Hertogenbosch.
22 December - Ammar en Sara komen terug in Nederland na een verblijf van een half jaar in de Nederlandse ambassade in Damascus.
25 December - De Amerikaanse "Godfather of Soul" James Brown overlijdt op 73-jarige leeftijd.
29 December - Het KNMI maakt bekend dat Nederland in 2006 de hoogste gemiddelde temperatuur sinds 300 jaar beleefde. Ook in België werd het record gebroken: dit jaar was het warmste sinds het begin van de waarnemingen in 1833.
30 December Laatste inleverdag Nederlandse gulden munten.
30 December Saddam Hussein wordt in Baghdad opgehangen wegens de moord op 148 sjiieten in 1982.
30 December Sonja Barend neemt na 40 jaar afscheid van de Nederlandse televisie. Tijdens de live uitzending kreeg Sonja uit handen van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen een hoge koninklijke onderscheiding. Ze werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Overig.
Verbod op tabaksreclame in de autoracesport in Nederland.

Geboren:
18 Februari - Renske van Herwijnen.
3 Juni - Gravin Leonore van Oranje-Nassau van Amsberg, achtste in de lijn van de Nederlandse troonopvolging.
18 Juni - Zaria van Oranje-Nassau van Amsberg, kleindochter van koningin Beatrix.
4 Juli - Claire Nicolasina Wildbill.
5 Augustus - Marc Werner.
6 September - prins Hisahito van Japan, derde in de lijn van de Japanse troonopvolging, na zijn oom en vader.
11 Oktober - Rosalie Meijer.
27 Oktober - Kyra van den Houten.
28 November - Emma Francisca Catharina van Vollenhoven, eerste kind van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita.

Overleden:
1 Januari - Johan Ballegeer (78), Vlaams kinderboekenschrijver.
1 Januari - Bart Bosman (63), Nederlands bioloog en ongedierte-autoriteit.
2 Januari - Henk de Looper (93), Nederlands hockeyer.
2 Januari - Francis Steinmetz (91), Nederlands militair.
4 Januari - Sjeik Maktum III bin Rashid Al Maktum (62), emir van Dubai.
4 Januari - Nel van Vliet (79), Nederlands zwemster.
6 Januari - Lou Rawls (72), Amerikaans soulzanger.
6 Januari - Comandanta Ramona (ong. 47), Mexicaans guerrillaleidster (Zapatistisch Nationaal Bevrijdingsleger).
7 Januari - Gábor Zavadszky (31), Hongaars voetballer.
7 Januari - Heinrich Harrer (93), Oostenrijks bergbeklimmer en schrijver.
8 Januari - Stafke Fabri (71), Vlaams volkszanger (Antwerps volkszanger).
8 Januari - Elson Becerra (27), Colombiaans voetballer.
8 Januari - Gerrie Kleton (52), Nederlands voetballer.
8 Januari - Joop van Elsen (89), Nederlands politicus en verzetsman.
9 Januari - Andy Caldecott (41), Australisch motorcoureur.
9 Januari - Mireille Cottenjé (72), Vlaams schrijfster en verpleegster.
11 Januari - Eric Namesnik (35), Amerikaans zwemmer.
11 Januari - Mark Spoon (39), Duits Dance-DJ.
14 Januari - Shelley Winters (85), Amerikaans actrice.
15 Januari - Jaber Al Ahmad Al Jaber Al Sabah (79), emir van Koeweit.
17 Januari - Clarence Ray Allen (76), Amerikaans moordenaar.
19 Januari - Roland Lommé (69), Vlaams tv-presentator en filmkenner.
19 Januari - Wilson Pickett (64), Amerikaans soulzanger.
19 Januari - Jos Staatsen (62), Nederlands politicus, ambtenaar en topman.
19 Januari - Fred van der Werff (90), Nederlands ondernemer.
21 Januari - Ibrahim Rugova (61), president van Kosovo.
22 Januari - Rick van der Linden (59), Nederlands musicus.
24 Januari - Chris Penn (40), Amerikaans acteur.
24 Januari - Schafik Handal (75), Salvadoraans politicus en guerrillaleider.
26 Januari - Pieter Terpstra (86), Nederlands schrijver en journalist.
27 Januari - Johannes Rau (75), Duits bondspresident.
27 Januari - Gene McFadden (56), Amerikaans zanger en tekstschrijver.
28 Januari - Niek van Heijst (51), Nederlands natuurbeschermer, directeur Wereld Natuur Fonds.
29 Januari - Nam June Paik (73), Zuid-Koreaans-Amerikaans kunstenaar.
30 Januari - Coretta Scott King (78), Amerikaans activiste, weduwe van dominee Martin Luther King.
30 Januari - Frans Wanders (87), Nederlands zanger en bassist van het orkest Malando.
31 Januari - Don Burgers (73), Nederlands politicus.
2 Februari - Lo Hartog van Banda (89), Nederlands schrijver, striptekenaar en bedenker van de televisieserie Ti-ta-tovenaar.
3 Februari - Joop van der Reijden (79), Nederlands politicus en omroepbestuurder.
3 Februari - Ustad Qawwal Bahauddin (71), Indiaas/Pakistaans Qawwali-zanger.
3 Februari - Romano Mussolini (79), Italiaans jazzpianist (zoon van Benito Mussolini).
4 Februari - Betty Friedan (85), Amerikaans feministe, activiste en schrijfster.
4 Februari - Al Lewis (82), Amerikaans acteur.
4 Februari - Friedrich Engel (97), Duits oorlogsmisdadiger.
5 Februari - Ton van Dalen (60), Nederlands voetbalmakelaar.
5 Februari - Khaled al-Fahoum (84), Palestijns politicus en mede-oprichter van de PLO.
5 Februari - Sylvain Tack (72), Vlaams ondernemer, radiomaker, uitgever en fabrikant.
5 Februari - Kokkie Gilles (87), Nederlands vertrouwelinge van Bernhard van Lippe-Biesterfeld.
8 Februari - Ron Greenwood (84), Engels voetbaltrainer.
8 Februari - Akira Ifukube (91), Japans componist en violist.
9 Februari - Sir Freddie Laker (83), Brits ondernemer, stichter van "Laker Airways", pionier van goedkope transatlantische vluchten.
10 Februari - Juan Soriano (85), Mexicaans kunstschilder en beeldhouwer.
11 Februari - Peter Benchley (65), Amerikaans schrijver.
11 Februari - Ken Fletcher (65), Australisch tennisser.
13 Februari - Ilan Halimi (24?), Joods-Frans misdaadslachtoffer.
13 Februari - Peter Frederick Strawson (86), Amerikaans filosoof.
14 Februari - Darry Cowl (80), Frans acteur en pianist.
14 Februari - Shoshana Damari (83), Israëlisch zangeres en actrice.
14 Februari - Lynden David Hall (31), Brits soulzanger.
14 Februari - Putte Wickman (81), Zweeds jazz-orkestleider en klarinetspeler.
15 Februari - Sun Yun-Suan (93), Taiwanees premier.
16 Februari - Jan Janbroers (78), Nederlands basketbalcoach.
17 Februari - Ray Barretto (76), Amerikaans jazzdrummer.
18 Februari - Richard Bright (68), Amerikaans acteur.
20 Februari - Luca Coscioni (38), Italiaans politicus.
21 Februari - Gennadi Ajgi (71), Russisch dichter.
21 Februari - Jan Pieter Guépin (76), Nederlands dichter en essayist.
21 Februari - Paul Marcinkus (84), Amerikaans aartsbisschop en bankier.
21 Februari - Angelica Rozeanu (84), Roemeens/Israëlisch tafeltennisspeelster.
21 Februari - Frans Smits (90), Nederlands militair stylist.
22 Februari - Hilde Domin (96), Joods-Duits schrijfster en dichteres.
22 Februari - Willebrord Nieuwenhuis (68), Nederlands verslaggever en publicist.
23 Februari - Telmo Zarraonaindía (85), Spaans profvoetballer.
24 Februari - Don Knotts (81), Amerikaans acteur.
24 Februari - Dennis Weaver (81), Amerikaans acteur.
25 Februari - Darren McGavin (83), Amerikaans acteur.
26 Februari - Ace Adams (93), Amerikaans baseballspeler.
26 Februari - Sir Hans Singer (95), Brits econoom.
27 Februari - Ferenc Bene (61), Hongaars voetballer.
27 Februari - G.H. Hoffmann sr. (74), Nederlands ondernemer (pionier van de bedrijfsrecherche in Nederland).
27 Februari - Robert L. Scott, Jr. (97), Amerikaans vechtpiloot en schrijver ("God Is My Co-Pilot").
28 Februari - Arno Wallaard (26), Nederlands wielrenner.
1 Maart - Peter Osgood (59), Engels voetballer.
1 Maart - John Parkinson (99), Amerikaans voorzitter van de "Belfast Titanic Society".
1 Maart - Jack Wild (53), Brits acteur uit de film "Oliver".
2 Maart - Gilles Quispel (89), Nederlands onderzoeker van het gnosticisme.
2 Maart - Dries Visser (56), Nederlands voetballer.
2 Maart - Garett Scott (37), Amerikaans filmmaker.
4 Maart - Johnny Jackson (54), voormalig drummer bij The Jackson Five.
5 Maart - Milan Babic (50), Servisch oorlogsmisdadiger en ex-president van Kroatië-Servië.
5 Maart - Hilbrand Hartlief (57), Nederlands volleyballer.
6 Maart - Iser Koeperman (83), Oekraïns wereldkampioen dammen.
6 Maart - Kirby Puckett (45), Amerikaans honkballer.
7 Maart - Dana Reeve (44), Amerikaans actrice en zangeres, weduwe van Christopher Reeve.
7 Maart - Ali Farka Touré (67), Malinees muzikant.
7 Maart - Gordon Parks (93), Amerikaans fotograaf en filmregisseur van o.a. Shaft.
9 Maart - Hanka Bielicka (90), Pools actrice en zangeres.
9 Maart - John Profumo (91), Brits oud-minister van Defensie.
10 Maart - Anna Moffo (70, 73 of 75), Amerikaans sopraan.
11 Maart - Slobodan Miloševic (64), oud-president van Servië en Joegoslavië.
11 Maart - Jesús Rollán (37), Spaans waterpoloër.
12 Maart - Jurij Brezan (89), Sorbisch schrijver.
12 Maart - Jonatan Johansson (26), Zweeds snowboarder.
13 Maart - Jimmy Johnstone (61), Schots voetballer.
13 Maart - Maureen Stapleton (80), Amerikaans actrice.
14 Maart - Lennart Meri (76), Estisch schrijver, filmregisseur en oud-president.
15 Maart - Georgios Rallis (87), Grieks politicus (oud-premier).
15 Maart - Gerrit J.W. de Jongh (83), Nederlands historicus.
16 Maart - Coen Ooft (85), Surinaams politicus en jurist.
17 Maart - Oleg Cassini (92), Amerikaans modeontwerper van Jacqueline Kennedy Onassis.
19 Maart - Anselmo Colzani (87), Italiaans operazanger.
21 Maart - Bernard Lacoste (74), Frans Lacoste-icoon en zoon van bedenker René Lacoste.
22 Maart - Ria Beckers (67), Nederlands politica en bestuurder.
23 Maart - Pío Leiva (88), Braziliaans zanger.
23 Maart - Jan van Nieuwenhuyzen (91), Nederlands theoloog en oud-omroepvoorzitter.
25 Maart - Joop Admiraal (68), Nederlands acteur.
25 Maart - Johan Bontekoe (62), Nederlands zwemmer.
25 Maart - Frits Fentener van Vlissingen (72), Nederlands industrieel.
25 Maart - Ole Madsen (71), Deens voetballer.
25 Maart - Buck Owens (76), Amerikaans country-zanger.
26 Maart - Paul Dana (30), Amerikaans autocoureur.
26 Maart - Richard Fleischer (89), Amerikaans filmregisseur.
26 Maart - Ayako Koshino (92), Japans mode-ontwerper.
26 Maart - Manar Maged (1), Egyptisch meisje, geboren met twee hoofden.
27 Maart - Stanislaw Lem (84), Pools schrijver.
27 Maart - Dick Mallon (79), Nederlands oud-hoofdredacteur van het ANP.
27 Maart - Pete Wells (ca. 57), Australisch gitarist.
28 Maart - Charles Schepens (94), Belgisch verzetsheld tijdens WO2 en befaamd oogchirurg.
28 Maart - Caspar Weinberger (88), Amerikaans oud-minister van Defensie.
29 Maart - Gretchen Rau (66), Amerikaans decor-ontwerpster en Oscar-winnares.
31 Maart - Johanna Cornelia van den Houten.
31 Maart - Gerhard Potma (38), Nederlands zeiler.
2 April - Nina Schenk von Stauffenberg (92), Duits weduwe van verzetsstrijder Claus Schenk von Stauffenberg.
3 April - Frédérique Huydts (38), Nederlands actrice.
3 April - Ida Vos (74), Joods-Nederlands dichteres en schrijfster.
4 April - Denis Donaldson (55), Noord-Iers politicus en spion.
5 April - Allan Kaprow (78), Amerikaans kunstenaar, was pionier op het gebied van Happenings.
5 April - Gene Pitney (65), Amerikaans zanger.
7 April - Helen Cohn (92), Amerikaans styliste van onder andere Elvis Presley en Johnny Cash.
8 April - Wout van Doleweerd (52), Nederlands artiestenmanager.
8 April - Gerard Reve (82), Nederlands schrijver.
11 April - June Pointer (52), Amerikaans zangeres.
11 April - Proof (30), Amerikaans acteur en rapper.
12 April - Joe Van Holsbeeck (17), Belgisch scholier en misdaadslachtoffer.
13 April - Carel Alberts (78), Nederlands bassist.
13 April - Muriel Spark (88), Brits schrijfster.
13 April - Arthur Winston (100), Amerikaans "Werknemer van de Eeuw".
15 April - Frank van Oosten (38), Delfts lokaal politicus en misdaadslachtoffer.
16 April - Cees Kalis (56), Nederlands drummer.
17 April - Ad Röling (49), Nederlands geleerde.
19 April - Scott Crossfield (84), Amerikaans testpiloot en vliegtuigontwerper.
19 April - Jo de Haan (69), Nederlands wielrenner.
20 April - Thomas van der Bijl (50), Nederlands caféhouder en misdaadslachtoffer.
20 April - Maurice de Gandillac (100), Frans filosoof.
20 April - Sylvia de Leur (72), Nederlands actrice en cabaretière.
20 April - Wolfgang Unzicker (80), Duits schaker.
21 April - Telê Santana (74), Braziliaans voetballer en voetbalcoach.
22 April - Tip Marugg (82), Antilliaans schrijver en dichter.
22 April - Alida Valli (84), Italiaans actrice.
24 April - Erik Bergman (94), Fins componist en dirigent.
24 April - Brian Labone (66), Engels voetballer.
24 April - Moshe Teitelbaum (91), Amerikaans rabbijn.
25 April - Tony Bell (93), Vlaams zanger, acteur en komiek.
26 April - Yuval Ne'eman (80), Israëlisch militair, diplomaat, natuurkundige en politicus.
28 April - Jan Koetsier (94), Nederlands componist en dirigent.
28 April - Ben-Zion Orgad (79), Israëlisch componist.
29 April - John Kenneth Galbraith (97), Amerikaans econoom, publicist, ambtenaar en diplomaat.
29 April - Félix Siby (64), Gabonees ambtenaar en politicus.
30 April - Jean-François Revel (82), Frans filosoof, schrijver en journalist.
30 April - Corinne Rey-Bellet (33), Zwitsers skister en misdaadslachtoffer.
30 April - Paul Spiegel (68), Joods-Duits journalist, ondernemer en verenigingsvoorzitter.
30 April - Pramoedya Ananta Toer (81), Indonesisch schrijver.
30 April - Ben Blaisse (94), Nederlands schaatser en oud-Olympiër.
1 Mei - John Brack (56), Zwitsers zanger.
1 Mei - Raúl Primatesta (87), Argentijns aartsbisschop en kardinaal.
2 Mei - George Haines (82), Amerikaans zwemcoach.
3 Mei - Karel Appel (85), Nederlands kunstschilder en beeldhouwer.
4 Mei - Carel Steensma (93), Nederlands militair, verzetsstrijder en vliegenier.
5 Mei - Marijke Höweler (67), Nederlands psychologe en schrijfster.
5 Mei - Bill Minco (83), Nederlands verzetsstrijder, zakenman en politicus.
6 Mei - Konstantin Beskov (85), Russisch voetballer en bondscoach.
6 Mei - Grant McLennan (48), Australisch musicus, bekend van onder meer The Go-Betweens.
6 Mei - Han Reiziger (72), Nederlands componist, pianist en presentator.
6 Mei - Lillian Asplund (99), laatste Amerikaanse overlevende van de "RMS Titanic Tragedie".
9 Mei - Pietro Garinei (87), Italiaans musicalcomponist en -producent.
10 Mei - Theo Kraan (60), Nederlands beleggingsdeskundige.
10 Mei - Abe Rosenthal (84), Amerikaans columnist, journalist en redacteur.
10 Mei - Aleksandr Zinovjev (83), Russisch wetenschapsfilosoof en schrijver.
11 Mei - Yossi Banai (74), Israëlisch acteur, cabaretier, regisseur, (toneel)schrijver en zanger.
11 Mei - Luna Drowart (2), Vlaams misdaadslachtoffer.
11 Mei - Oulematou Niangadou (24), Malinees au pair en misdaadslachtoffer.
11 Mei - Floyd Patterson (71), Amerikaans bokser.
13 Mei - Jaroslav Pelikan (82), Amerikaans theoloog en historicus.
14 Mei - Stanley Kunitz (100), Amerikaans dichter, vertaler en leraar.
17 Mei - Dan Kennis (86), Amerikaans B-filmproducent.
18 Mei - Hans Horrevoets (32), Nederlands zeezeiler en zakenman.
19 Mei - Yitzhak Ben-Aharon (99), Israëlisch politicus, publicist en vakbondsbestuurder.
19 Mei - Alexandrina van Donkelaar-Vink (111), oudste Nederlander.
19 Mei - Freddie Garrity (65), Brits zanger.
20 Mei - Richard McIlkenny (73), één van de Zes van Birmingham.
20 Mei - Willem Poorterman (82), Nederlands verzetsstrijder.
21 Mei - Willem van Beusekom (59), Nederlands omroepdirecteur, presentator en radio-dj.
21 Mei - Katherine Dunham (96), Afro-Amerikaans antropologe, danseres, choreografe, actrice, songwriter en burgerrechtenactiviste.
21 Mei - Billy Walker (77), Amerikaans zanger.
22 Mei - Lee Jong-wook (61), Zuid-Koreaans medicus en directeur-generaal van de WHO.
23 Mei - Philippe Amaury (66), Frans media-ondernemer.
23 Mei - Lloyd Bentsen (85), Amerikaans politicus.
23 Mei - Frits Bernard (85), Nederlands psycholoog, seksuoloog en schrijver.
23 Mei - James Carey (71), Amerikaans communicatiewetenschapper.
23 Mei - Kazimierz Górski (85), Pools voetballer en voetbalcoach.
23 Mei - Mary Margaret Smith (112), Amerikaans zeer oud persoon.
24 Mei - Anderson Mazoka (63), Zambiaans politicus.
24 Mei - Claude Piéplu (83), Frans acteur.
25 Mei - Desmond Dekker (64), Jamaicaans componist en zanger.
25 Mei - Otto Matthäus Zykan (71), Oostenrijks componist.
26 Mei - Alan Kotok (64), Amerikaans computerdeskundige (ontwikkelde eerste computerspel).
26 Mei - Mahmoud al-Majzoub (41), Palestijns terrorist.
26 Mei - Édouard Michelin jr. (42), Frans industrieel.
26 Mei - Ted Schroeder (84), Amerikaans tennisser.
26 Mei - Raymond Triboulet (99), Frans politicus.
26 Mei - Toon Soetebier (85), Nederlands oorlogsmisdadiger.
27 Mei - Paul Gleason (62), Amerikaans acteur.
29 Mei - Frits Müller (73), Nederlands cartoonist.
30 Mei - Marius van Amelsvoort (75), Nederlands politicus.
30 Mei - Shohei Imamura (79), Japans filmregisseur.
30 Mei - David Lloyd (68), Nieuw-Zeelands plantkundige.
30 Mei - Rudi van de Wint (63), Nederlands beeldhouwer en kunstschilder.
31 Mei - Raymond Davis Jr. (91), Amerikaans natuur- en scheikundige.
31 Mei - Boris Rösner (55), Tsjechisch acteur.
1 Juni - Hans de Haan (81), Nederlands politicus.
1 Juni - Rocío Jurado (59), Spaans actrice en zangeres.
1 Juni - Abdul Latif Sharif (59), Egyptisch-Amerikaans seriemoordenaar.
2 Juni - Johnny Grande (76), Amerikaans accordeonist en pianist.
2 Juni - Vince Welnick (55), Amerikaans toetsenist, o.a. van (The) Grateful Dead.
3 Juni - Doug Serrurier (85), Zuid-Afrikaans Formule 1-coureur.
4 Juni - Alec Bregonzi (76), Brits acteur.
4 Juni - Walter Funkat (99), Duits graficus.
4 Juni - Jan Haanstra (69), Nederlands politicus en misdaadslachtoffer.
5 Juni - Rinus Schaap (84), Nederlands voetballer.
5 Juni - Friso Wiegersma (80), Nederlands tekstschrijver en kunstschilder.
6 Juni - Renate Limbach (34), Nederlands schaakster en onderwijskundige.
6 Juni - Arnold Newman (88), Amerikaans fotograaf.
6 Juni - Billy Preston (59), Amerikaans toetsenist en soulzanger.
6 Juni - Hilton Ruiz (54), Amerikaans jazzpianist.
6 Juni - Léon Weil (109), Frans militair, verzetsstrijder en vertegenwoordiger.
7 Juni - Gerard Krul (56), Nederlands journalist en vakbondsman.
7 Juni - Jan Voogt Pieterszoon (106), oudste man van Nederland.
7 Juni - Ingo Preminger (95), Joods-Oostenrijks-Amerikaans filmproducent en advocaat.
7 Juni - Abu Musab al-Zarqawi (39), Jordaans terroristenleider.
8 Juni - Robert Donner (75), Amerikaans acteur.
8 Juni - Abu Samhadana (42/43), Palestijns terroristenleider.
9 Juni - Drafi Deutscher (60), Duits zanger, componist en muziekproducent.
9 Juni - Enzo Siciliano (72), Italiaans schrijver en literatuurcriticus.
10 Juni - Hubertus Czernin (50), Oostenrijks journalist en uitgever.
10 Juni - Stacy Lemmens (7), Belgisch meisje dat sinds 10 juni was vermist.
10 Juni - Nathalie Mahy (10), Belgisch meisje dat sinds 10 juni was vermist.
11 Juni - Jo Daan (96), Nederlands dialectologe en taalkundige
11 Juni - Bruce Shand (89), Brits militair en vader van hertogin Camilla (de vrouw van kroonprins Charles).
11 Juni - Nicolaas Wijnberg (87), Nederlands kunstenaar, kunstschilder en choreograaf.
12 Juni - György Ligeti (83), Hongaars-Oostenrijks componist.
12 Juni - Kenneth Thomson (82), Canadees topman, multimiljonair en kunstverzamelaar.
13 Juni - Charles Haughey (80), Iers premier.
13 Juni - Hiroyuki Iwaki (73), Japans dirigent en percussionist.
14 Juni - Bert Klunder (49), Nederlands cabaretier, regisseur en columnist.
14 Juni - Jean Roba (75), Belgisch stripauteur.
15 Juni - Betty Curtis (70), Italiaans zangeres (Roberta Corti).
15 Juni - Raymond Devos (83), Belgisch cabaretier, komiek en schrijver.
15 Juni - Lomme Driessens (94), Belgisch wielrenner en ploegleider.
15 Juni - Gees Linnebank (61), Nederlands acteur, toneelregisseur en -schrijver.
16 Juni - Barbara Epstein (77), Joods-Amerikaans journaliste, geschiedkundige en sociologe.
16 Juni - Khamis al-Obeidi (39), Irakees advocaat.
16 Juni - Thiounn Thioeunn (86), Cambodjaans politicus.
17 Juni - Bussunda (43), Braziliaans komiek (Cláudio Besserman Vianna).
17 Juni - Abdoel-Chalim Sadoelajev (39), Tsjetsjeens rebellenpresident.
18 Juni - Arthur Franz (86), Amerikaans acteur.
18 Juni - Myriam von Fürstenberg (97), Duits-Nederlands gravin en weduwe van NSB'er Max de Marchant et d'Ansembourg.
18 Juni - Gica Petrescu (91), Roemeens zanger.
18 Juni - Vincent Sherman (99), Amerikaans filmregisseur.
19 Juni - Darco (26), Belgisch toppaard.
22 Juni - Harriet (ongeveer 176), Australisch schildpad, oudste dier ter wereld.
22 Juni - Moose (15), Amerikaans acterende hond, bekend als "Eddie" uit de sitcom Frasier.
23 Juni - Martin Adler (47), Zweeds cameraman, journalist en misdaadslachtoffer.
23 Juni - Hubert Grossard (38), Belgisch atleet, militair en politieman.
23 Juni - Aaron Spelling (83), Amerikaans film- en tvproducent en scriptschrijver.
25 Juni - Guido Demoor (54), Vlaams treinbestuurder en slachtoffer zinloos geweld.
25 Juni - Jaap Penraat (88), Amerikaans-Nederlands verzetsstrijder, binnenhuisarchitect en industrieel ontwerper.
26 Juni - Arif Mardin (74), Turks-Amerikaans muziekproducent.
28 Juni - Theodore Levitt (81), Amerikaans journalist en uitvinder van de term globalisering.
30 Juni - Maria Nellie Elisabeth van den Houten.
1 Juli - Hashimoto Ryutaro (68), Japans oud-premier.
2 Juli - Philibert Mees (77), Vlaams componist, pianist en misdaadslachtoffer.
3 Juli - Benjamin Hendrickson (55), Amerikaans soapacteur.
3 Juli - Dicky Schulte Nordholt (52), Nederlands basgitarist.
4 Juli - Dorothy Truscott (80), Amerikaans bridgespeelster.
5 Juli - Ken Lay (64), Amerikaans topman.
6 Juli - Piet van Brabant (74), Vlaams Beweger, journalist en vrijmetselaar.
7 Juli - Syd Barrett (60), Brits gitarist, (singer-)songwriter en zanger, lid en medeoprichter van de band Pink Floyd.
7 Juli - Rudi Carrell (71), Nederlands entertainer, zanger, showmaster, filmproducent en acteur.
7 Juli - Elias Hrawi (80), Libanees oud-president.
8 Juli - June Allyson (88), Amerikaans actrice.
8 Juli - Kees Andrea (92), Nederlands graficus, kunstenaar, kunstschilder en tekenaar.
9 Juli - Anton de Ridder (77), Nederlands zanger.
10 Juli - Sjamil Basajev (41), Tsjetsjeens rebellenleider.
11 Juli - Barnard Hughes (90), Amerikaans acteur.
11 Juli - Jan Lenssens (70), Vlaams ex-minister.
11 Juli - Raymond Micha (96), Belgisch componist, dirigent en muziekleraar.
11 Juli - Bill Miller (91), Amerikaans pianist van Frank Sinatra.
11 Juli - Wilhelm Schippers (ca. 41), Nederlands crimineel.
11 Juli - John Spencer (71), Engels snookerspeler.
12 Juli - Hubert Lampo (85), Vlaams schrijver.
13 Juli - Red Buttons (87), Amerikaans acteur.
14 Juli - Senne Rouffaer (80), Vlaams acteur en regisseur.
16 Juli - Adri de Gelder (52), Nederlands natuurbeschermer en directeur van Vogelbescherming Nederland.
17 Juli - Mickey Spillane (88), Amerikaans acteur en schrijver.
19 Juli - Jan van den Brink (91), Nederlands politicus en bankier.
19 Juli - Jack Warden (85), Amerikaans acteur.
20 Juli - Gérard Oury (87), Frans filmregisseur, scenarioschrijver en filmacteur.
20 Juli - Theo Sijthoff (69), Nederlands wielrenner en modeontwerper.
21 Juli - Ta Mok (80), Cambodjaans Rode Khmer-leider.
24 Juli - Heinrich Hollreiser (93), Duits dirigent.
27 Juli - W.G. van de Hulst jr. (89), Nederlands kinderboekenschrijver, kunstschilder, beeldhouwer en illustrator.
28 Juli - Rut Brandt (86), Noors verzetsstrijdster en tweede vrouw van Willy Brandt.
28 Juli - David Gemmell (57), Brits schrijver van fantasy-romans.
29 Juli - Hani Awijan (29), Palestijns militant en terrorist.
29 Juli - Pierre Vidal-Naquet (76), Joods-Frans geschiedkundige.
1 Augustus - Vincent Dole (93), Amerikaans arts (ontdekker van de methadonbehandeling).
2 Augustus - Johannes Willebrands (96), Nederlands kardinaal, metropoliet en aartsbisschop (aartsbisdom Utrecht).
3 Augustus - Arthur Lee (61), Amerikaans componist en zanger (oprichter van de Amerikaanse band Love).
3 Augustus - Elisabeth Schwarzkopf (90), Duits-Brits operazangeres (sopraan).
3 Augustus - Warren Barker (83), Amerikaans componist.
4 Augustus - Richard Barrett (producent) (70), Amerikaans muziekproducent, songwriter en dirigent (rhythm and blues).
4 Augustus - Nandini Satpathy (75), Indiaas politica en schrijfster.
5 Augustus - Hugo Schiltz (78), Vlaams advocaat en politicus (Volksunie en Spirit).
5 Augustus - Daniel Schmid (64), Zwitsers regisseur (film en opera).
6 Augustus - Jim Pomeroy (53), Amerikaans motorcoureur.
7 Augustus - Claude Verdan (97), Zwitsers chirurg.
8 Augustus - Gustavo Arcos (79), Cubaans revolutionair, ambassadeur en dissident.
9 Augustus - James Van Allen (91), Amerikaans natuurkundige.
9 Augustus - Miguel Diáz (45), Cubaans congaspeler van de Buena Vista Social Club.
11 Augustus - Mike Douglas (81), Amerikaans presentator (talkshow).
11 Augustus - Yasou Takei (76), Japans topman en miljardair.
12 Augustus - Guido Depraetere (59), Vlaams cartoonist, politicus, presentator en producer (mede-oprichter VTM).
13 Augustus - Jacobus van den Houten.
14 Augustus - Adriaan de Groot (91), Nederlands psycholoog (grondlegger van de Citotoets).
14 Augustus - Bruno Kirby (57), Amerikaans acteur.
14 Augustus - Fred Knol (91), Nederlands presentator (eerste Nederlandse televisieomroeper).
15 Augustus - Wim Schut (85), Nederlands stedebouwkundige en politicus.
15 Augustus - Te Arikinui Te Atairangikaahu (75), koningin van de Maori's (Nieuw-Zeeland).
15 Augustus - Faas Wilkes (82), Nederlands voetballer.
16 Augustus - Alfredo Stroessner (93), Paraguayaans militair, president en dictator.
16 Augustus - Krijn Torringa (66), Nederlands presentator (o.a. Toppop).
17 Augustus - André Dequae (90), Vlaams politicus.
20 Augustus - Joe Rosenthal (94), Amerikaans fotograaf.
21 Augustus - Paul Fentener van Vlissingen (65), Nederlands ondernemer, columnist, publicist en natuurbeschermer.
22 Augustus - Bruce Gary (55), Amerikaans drummer van The Knack.
23 Augustus - Maynard Ferguson (78), Canadees jazztrompettist en bandleider.
23 Augustus - Jan Tissing (66), Nederlands taalkundige, pleitbezorger van de Drentse streektaal.
24 Augustus - Herbert Hupka (91), Duits journalist, politicus en publicist.
25 Augustus - John Blankenstein (57), Nederlands voetbalscheidsrechter en homorechtenactivist.
25 Augustus - Noor Hassanali (88), oud-president van Trinidad en Tobago.
25 Augustus - Joseph Stefano (84), Amerikaans scenarioschrijver van onder andere "Psycho".
26 Augustus - Rainer Barzel (82), Duits politicus.
27 Augustus - María Esther de Capovilla (116), Ecuadoraans oudste persoon ter wereld op dat moment.
28 Augustus - Pip Pyle (56), Brits musicus.
28 Augustus - Kees Lekkerkerker (95), Nederlands letterkundige, tekstbezorger en bibliograaf.
28 Augustus - Ed Benedict (94), Amerikaans tekenfilmtekenaar (o.m. bedenker van The Flintstones).
29 Augustus - Benjamin Rawitz-Castel (60), Israëlisch pianist.
29 Augustus - Mady Saks (64), Nederlands cineaste.
30 Augustus - Glenn Ford (90), Amerikaans filmacteur.
30 Augustus - Naguib Mahfouz (94), Egyptisch schrijver, Nobelprijswinnaar literatuur in 1988.
30 Augustus - Toon Tieland (87), Nederlands kunstschilder.
31 Augustus - Mohamed Abdelwahab (23), Egyptisch voetballer.
1 September - Nellie Connally (87), Amerikaans inzittende van de auto waarin president Kennedy werd vermoord.
1 September - György Faludy (95), Joods-Hongaars dichter, schrijver en vertaler.
1 September - Nico Jan Wijsman (58), Nederlands politicus (PvdA-gedeputeerde van de provincie Gelderland).
2 September - Bob Mathias (75), Amerikaans atleet, tweevoudig Olympisch kampioen in de tienkamp.
3 September - Eva Knardahl (79), Noors pianiste.
3 September - Annemarie Wendl (91), Duits actrice.
4 September - Rémy Belvaux (38), Waals acteur, producer, regisseur en scenarioschrijver.
4 September - Giacinto Facchetti (64), Italiaans voetballer.
4 September - Steve Irwin (44), Australisch dierenkenner, dierentuinhouder, natuurbeschermer en documentairemaker/-presentator ("The Crocodile Hunter").
4 September - Astrid Varnay (88), Amerikaans operazangeres.
5 September - Ole Bjørnmose (62), Deens voetballer.
5 September - Alfred Maultasch (91), Oostenrijks componist en klarinettist.
6 September - Agha Shahi (86), Pakistaans ambtenaar, diplomaat en politicus.
7 September - Julien Schoenaerts (81), Vlaams acteur.
8 September - Peter Brock (61), Australisch autocoureur.
9 September - Gérard Brach (79), Frans scenarioschrijver en filmregisseur.
10 September - Taufa'ahau Tupou IV (88), Tongaans koning.
11 September - William Auld (83), Schots dichter in het Esperanto.
11 September - Johannes Bob van Benthem (85), Nederlands jurist (president Nederlandse en Europese Octrooiraad).
11 September - Pat Corley (76), Amerikaans acteur.
11 September - Joachim Fest (79), Duits journalist en historicus.
11 September - Lolle Nauta (77), Nederlands filosoof en partij-ideoloog.
11 September - Jean Planchais (84), Frans publicist en journalist (Le Monde).
12 September - Edna Staebler (100), Canadees schrijfster over koken en publiciste.
13 September - Ann Richards (73), Amerikaans lerares, ambtenares en politica (gouverneur van Texas).
14 September - Andrej Kozlov (41), Russisch bankier, vicepresident van de Russische Centrale Bank.
14 September - Harry G.M. Prick (81), Nederlands biograaf en literatuurhistoricus.
15 September - Oriana Fallaci (77), Italiaans verzetsstrijdster, journaliste, publiciste en schrijfster.
16 September - Sten Andersson (83), Zweeds politicus.
16 September - Rob Levin (50), Amerikaans softwareontwikkelaar (oprichter IRC-netwerk freenode).
17 September - Patricia Kennedy Lawford (82), Amerikaans familielid (zus) van president Kennedy en oprichtster van de Nationale Commissie voor Literaire Kunsten in de VS.
17 September - Leonella Sgorbati (65), Italiaanse non.
18 September - Bernard Perpète (45), Waals presentator en komiek.
19 September - Danny Flores (77), Amerikaans zanger.
19 September - Roy Schuiten (55), Nederlands wielrenner en ploegleider.
20 September - Sven Nykvist (83), Zweeds cameraman van filmregisseur Ingmar Bergman.
21 September - Boz Burrell (60), Brits basgitarist (lid van rockbands King Crimson en Bad Company).
22 September - Carla Benschop (56), Nederlands basketbalster en gymnastieklerares.
22 September - Ewald Krolis (59), Surinaams/Nederlands muzikant.
23 September - Malcolm Arnold (84), Engels componist en trompettist.
24 September - Paul Sjak Shie (77), Surinaams politicus en rechtsgeleerde.
24 September - Tetsuro Tamba (84), Japans acteur (speelde o.a. mee in de James Bond-film You Only Live Twice).
25 September - Safia Ahmed-jan (65), Afghaans advocate en ambtenaar (vermoord).
25 September - Omar al-Faruq (ca. 35), Koeweits topman van Al Qaida (gedood).
26 September - Iva Toguri D'Aquino (90), Japans-Amerikaans radiopresentatrice (Tokyo Rose).
27 September - Buzzy Trent (77), Amerikaans surfer.
28 September - Virgil Ierunca (86), Roemeens schrijver.
29 September - Jan Werner Danielsen (30), Noors zanger.
30 September - André Schwarz-Bart (78), Frans schrijver van Joods-Poolse afkomst.
30 September - András Süto (79), Roemeens journalist, politicus en schrijver van Hongaarse afkomst.
1 Oktober - Frank Beyer (74), (Oost-)Duits filmregisseur.
2 Oktober - Tamara Dobson (59), Amerikaans fotomodel en actrice.
2 Oktober - Paul Halmos (90), Hongaars-Amerikaans wiskundige en statisticus.
3 Oktober - Peter Norman (64), Australisch hardloper.
4 Oktober - František Fajtl (94), Tsjechisch gevechtspiloot en schrijver.
4 Oktober - Oskar Pastior (78), Roemeens-Duits journalist, dichter, schrijver en vertaler.
5 Oktober - Don Thompson (73), Brits snelwandelaar.
6 Oktober - Puck Brouwer (75), Nederlands atlete.
6 Oktober - Nolle Versyp (70), Vlaams acteur en vertaler.
7 Oktober - Anna Politkovskaja (48), Russisch journaliste, publiciste en mensenrechtenactiviste (vermoord).
7 Oktober - Mik Babylon (71), Vlaams volksvertegenwoordiger voor de Volksunie van 1965 tot 1977.
8 Oktober - Mark Porter (31), Australisch autocoureur.
9 Oktober - Paul Hunter (27), Brits snookerspeler.
9 Oktober - Raymond Noorda (82), Amerikaans topman.
9 Oktober - Mario Moya (63), Mexicaans politicus.
10 Oktober - Lalit Suri (59), Indiaas hotelier en politicus.
11 Oktober - Cory Lidle (34), Amerikaans honkballer.
12 Oktober - Gillo Pontecorvo (86), Italiaans filmregisseur en scenarioschrijver.
13 Oktober - Dino Monduzzi (84), Italiaans bisschop en kardinaal.
14 Oktober - Chun Wei Cheung (34), Nederlands roeistuurman.
14 Oktober - Freddy Fender (69), Amerikaans musicus.
14 Oktober - Klaas Runia (80), Nederlands theoloog, predikant en journalist.
17 Oktober - Pieter Kluitman (97), Nederlands uitgever.
17 Oktober - Lieuwe Steiger (82), Nederlands voetballer.
18 Oktober - Marc Hodler (87), Zwitsers voormalig IOC-lid.
18 Oktober - Alvin Weinberg (91), Amerikaans natuurkundige.
20 Oktober - Maxi Baier (86), Duits kunstschaatsster (Olympisch kampioen 1936).
20 Oktober - Jane Wyatt (96), Amerikaans actrice.
21 Oktober - Paul Biegel (81), Nederlands kinderboekenschrijver.
22 Oktober - Choe Gyuha (87), Zuid-Koreaans politicus (ex-president).
22 Oktober - Gerrit Uittenbosch (70), Nederlands voetballer.
23 Oktober - Rein Strikwerda (76), Nederlands orthopedisch chirurg.
28 Oktober - Trevor Berbick (51), Jamaicaans bokser.
30 Oktober - Clifford Geertz (80), Amerikaans antropoloog.
31 Oktober - Pieter Willem Botha (90), Zuid-Afrikaans politicus (ex-president).
1 November - Bettye Ackerman (82), Amerikaans actrice.
1 November - Lodewijk Meeter (91), Fries-Nederlands skûtsjeschipper.
1 November - Adrienne Shelly (40), Amerikaans actrice.
1 November - William Styron (81), Amerikaans schrijver.
1 November - Jan de Troye (85), Nederlands radioverslaggever en omroepbestuurder.
1 November - Silvio Varviso (82), Zwitsers dirigent.
1 November - Harry Visscher (87), Nederlands film- en literatuurrecensent.
2 November - Adrien Douady (71), Frans wiskundige.
2 November - Jean Hayet (66), Waals komiek, acteur, regisseur en leraar.
2 November - Hilda van Stockum (98), Nederlands schrijfster en illustratrice.
3 November - Anton Cottier (62), Zwitsers politicus.
3 November - Bernard Frank (77), Frans journalist en schrijver.
3 November - Paul Mauriat (81), Frans orkestleider.
3 November - Alberto Spencer (68), Ecuadoraans voetballer.
4 November - Sergi López Segú (39), Spaans voetballer.
5 November - Bülent Ecevit (81), Turks politicus.
5 November - Josi Meier (80), Zwitsers politica.
5 November - Pietro Rava (90), Italiaans voetballer.
5 November - Hamilton Richardson (73), Amerikaans tennisser.
5 November - Bobby Shearer (74), Schots voetballer.
6 November - Paquito Fernández Ochoa (56), Spaans alpineskiër.
7 November - John Coburn (81), Australisch kunstschilder.
7 November - Guy Degrenne (81), Frans ondernemer.
7 November - Dirk Rijnders (97), Nederlands politicus.
7 November - Jean-Jacques Servan-Schreiber (82), Frans journalist, publicist en politicus.
8 November - David van Ooijen (66), Nederlands rooms-katholiek geestelijke en politicus.
8 November - Basil Poledouris (61), Amerikaans filmcomponist.
9 November - Markus Wolf (83), Oost-Duits spion.
10 November - Gerald Levert (40), Amerikaans zanger.
10 November - Jack Palance (87), Amerikaans acteur.
10 November - Igor Sergejev (68), Russisch politicus en maarschalk.
10 November - Jack Williamson (98), Amerikaans schrijver.
11 November - Belinda Emmett (32), Australisch actrice.
14 November - Cor Dijkman Dulkes (68), Nederlands vliegtuigbouwer.
14 November - Ana Carolina Reston (21), Braziliaans model.
16 November - Milton Friedman (94), Amerikaans econoom.
17 November - Ruth Brown (78), Amerikaans zangeres.
17 November - Ferenc Puskás (79), Hongaars voetballer.
18 November - Karel Verleyen (68), Vlaams kinderboekenschrijver.
19 November - Horst Michael Neutze (83), Duitse acteur.
20 November - Robert Altman (81), Amerikaans regisseur.
20 November - Kevin McClory (80), Iers filmproducent en filmregisseur.
21 November - Pierre Amine Gemayel (34), Libanees politicus.
23 November - Aleksandr Litvinenko (43), Russisch medewerker veiligheidsdienst en dissident.
23 November - Philippe Noiret (76), Frans acteur.
23 November - Anita O'Day (87), Amerikaans jazz-zangeres.
24 November - Henk Weidgraaf (75), Nederlands ambtenaar en politicus.
25 November - Fijke Liemburg (54), Nederlands politicus.
26 November - Isaac Gálvez (31), Spaans wielrenner.
26 November - Abu Hafs (33), Tsjetsjeens vrijheidsstrijder van Jordaanse afkomst.
26 November - Cri Stellweg (84), Nederlands columniste en schrijfster.
27 November - Alan Freeman (79), Australisch/Brits diskjockey.
28 November - Anna Pieternella van den Houten.
28 November - Max Merkel (87), Oostenrijks voetballer en voetbalcoach (bondscoach van Nederland 1955-1956).
29 November - Allen Carr (72), Brits publicist (anti roken).
29 November - Jan van Oort (85), Nederlands violist en striptekenaar/-schrijver (Jean Dulieu).
1 December - Jesse Dingemans (8), Nederlands geweldsslachtoffer.
1 December - Claude Jade (58), Frans actrice.
1 December - Ali Khan Samsudin (48), Maleisisch slangenkoning.
2 December - Nadine Beemsterboer (20), Nederlands geweldsslachtoffer.
2 December - Mariska Veres (59), Nederlands zangeres (Shocking Blue).
2 December - Aaldert Wapstra (84), Nederlands natuurkundige.
5 December - Lucas Roelof van den Houten.
5 December - David Bronstein (82), Oekraïens schaker.
6 December - Albert De Coninck (91), Belgisch verzetsman, communist en strijder in de Spaanse Burgeroorlog.
7 December - Johannes van den Houten.
7 December - Kim Hyung-chil (47), Zuid-Koreaans ruiter.
7 December - Jeane Kirkpatrick (80), Amerikaans politicologe, politica en diplomate.
7 December - Jay McShann (90), Amerikaans blues- en swingpianist, bandleider en zanger.
9 December - Fred Marsden (66), Engels drummer van de band Gerry & the Pacemakers.
10 December - Salvatore Pappalardo (88), aartsbisschop van Palermo.
10 December - Augusto Pinochet (91), Chileens generaal en dictator.
11 December - Elizabeth Bolden (116), Amerikaans oudst levende persoon ter wereld.
12 December - Ferdinand van Altena (70), Nederlands choreograaf.
12 December - Peter Boyle (71), Amerikaans acteur.
12 December - Cor van der Hart (78), Nederlands voetballer en voetbaltrainer.
12 December - Gerrit Kleinveld (91), Nederlands verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog.
13 December - Robert Long (63), Nederlands zanger, cabaretier, columnist en tv-presentator.
13 December - Loyola de Palacio (56), Spaans politica, oud-vicevoorzitter van de Europese Commissie.
14 December - Ahmet Ertegün (83), Amerikaans ondernemer en platenbaas.
14 December - Mike Evans (57), Amerikaans acteur.
15 December - Clay Regazzoni (67), Zwitsers Formule 1-coureur.
16 December - Chicho Jesurun (59), Nederlands Antilliaans honkballer, honkbalcoach en sportjournalist.
16 December - Rik Poot (82), Vlaams beeldhouwer.
17 December - Denis Payton (63), Brits saxofonist, gitarist, mondharmonicaspeler en zanger (The Dave Clark Five).
18 December - Joseph Barbera (95), Amerikaans producent, regisseur en tekenaar van tekenfilms (o.a. The Flintstones).
18 December - Daniel Pinkham (83), Amerikaans componist.
19 December - Johan Traarbach (86), Nederlands kunstschilder.
20 December - Piergiorgio Welby (60), Italiaans dichter en euthanasie-activist.
21 December - Ricardo da Costa Oliveira (30), Braziliaans voetballer.
21 December - Saparmurat Niazov (66), Turkmeens president-dictator.
21 December - Sydney Wooderson (92), Brits atleet.
22 December - Galina Oestvolskaja (87), Russisch componiste.
23 December - Frans Haks (68), Nederlands museumdirecteur.
23 December - Jan Willem Leenslag (50), Nederlands drummer in The Containers, begeleidingsband van Pé Daalemmer & Rooie Rinus.
23 December - Jan Tromp (72), Nederlands kunstfluiter.
25 December - James Brown (73), Amerikaans soulzanger.
25 December - Raymonde Serverius (82), Belgisch operazangeres (sopraan).
26 December - Gerald Ford (93), 38e president van de Verenigde Staten.
26 December - Ivar Formo (55), Noors langlaufer en oriëntatieloper.
26 December - Jelena Moetsjina (46), Russisch turnster.
27 December - Pierre Delanoë (88), Frans tekstschrijver.
29 December - Johnny Gibson (101), Amerikaans atleet (hordenloop).
29 December - Heimen Lagerwaard (77), Nederlands voetballer (o.a. oud-international).
30 December - Frank Campanella (87), Amerikaans acteur.
30 December - Saddam Hoessein (69), Irakees ex-president/dictator.
30 December - Jan Tuttel (63), Drents-Nederlands natuuractivist, columnist, publicist en tv-presentator/programmamaker.
31 December - Liese Prokop (65), Oostenrijks atlete en politica.

Naar mijn Homepage.
2006
See: Wikipedia.
Events:
January 1 - Sydney, Australia, has its hottest day on record, when the city swelters in 45°C (113°F) heat.
January 1 - Russia cuts natural gas to Ukraine over a price dispute.
January 2 - The Bad Reichenhall ice rink roof in Germany collapses after heavy snowfall in the Bavarian Alps, killing 15.
January 3 - Twelve deceased coal miners and one survivor are discovered in the Sago Mine Disaster near Buckhannon, West Virginia, U.S.
January 4 - Powers are transferred from Israeli Prime Minister Ariel Sharon to his deputy, Vice Prime Minister Ehud Olmert, after Sharon suffers a massive hemorrhagic stroke.
January 5 - A hotel in Mecca, Saudi Arabia collapses, killing 76 pilgrims visiting to perform hajj.
January 6 - The record-breaking 2005 Atlantic hurricane season officially draws to a close as Tropical Storm Zeta dissipates.
January 7 - Embroiled in multiple scandals, former U.S. House Majority Leader Tom DeLay announces he will not seek to reassume his former post.
January 7 - UK Liberal Democratic leader Charles Kennedy resigns after revelations that he has a drinking problem.
January 8 - A powerful, magnitude 6.9 earthquake centered off the coast of the Greek island of Kythera shakes much of Greece and is felt throughout the eastern Mediterranean basin.
January 9 - The Dow Jones Industrial Average closes above 11,000 for the first time since June 7, 2001, closing at 11,011.90.
January 11 - The Augustine Volcano in Alaska erupts twice, marking its first major eruption since 1986.
January 12 - A stampede during the Stoning of the devil ritual on the last day at the Hajj in Mina, Saudi Arabia, kills 362 pilgrims.
January 14 - A natural gas explosion in a coal mine kills eight in Romania.
January 15 - NASA's Stardust mission successfully ends, the first to return dust from a comet.
January 19 - Terrorist blows himself up in Tel Aviv, killing only himself but injuring twenty people, one of them seriously.
January 20 - High School Musical premieres and would later be the most successful DCOM in Disney Channel history.
January 23 - Stephen Harper wins the federal election in Canada, forming a minority government.
January 25 - Hamas wins the majority of seats in the Palestinian Legislative Council elections.
January 25 - Deus Caritas Est, the first encyclical of Pope Benedict XVI, is promulgated.
January 27 - Celebrations are held in Salzburg and around the world for the 250th anniversary of the birth of Wolfgang Amadeus Mozart.
January 28 - A trade hall roof collapses in Katowice, Poland, killing 65 people.
January 31 - Samuel Alito is sworn in as an associate justice of the Supreme Court of the United States.
February 1 - UAL Corporation, United Airlines' parent company, emerges from bankruptcy after being in that position since December 9, 2002, the longest such filing in history.
February 5 - The Pittsburgh Steelers win Super Bowl XL, defeating the Seattle Seahawks 21-10.
February 7 - An aging Egyptian passenger ferry carrying more than 1,400 people sinks in the Red Sea off the Saudi coast.
February 8 - 2006 East Timor crisis: 404 soldiers desert their barracks in East Timor.
February 8 - The 48th Annual Grammy Awards are held at the Staples Center in Los Angeles, California.
February 10 - The 2006 Winter Olympics open in Turin, Italy. The closing ceremony occurred on February 26.
February 11 - U.S. Vice President Dick Cheney accidentally shoots his friend and lawyer, Harry Whittington, in the face with a shotgun on a south Texas ranch.
February 16 - Kobe Airport, a controversial offshore airport in Kobe, Japan, opens for airline service.
February 17 - As many as 1,800 people die when a mudslide occurs on Leyte Island in the Philippines.
February 19 - Pasta de Conchos mine disaster: Sixty-five miners become trapped underground after an explosion in Nueva Rosita, Mexico; all 65 die.
February 22 - A bomb heavily damages the Al Askari Mosque, a Shiite holy site in Samarra, Iraq.
February 22 - Over £53.1 million is stolen during the Securitas depot robbery, the largest ever cash robbery in the United Kingdom.
February 22 - The 1 billionth song is purchased from the Apple iTunes Store.
February 23 - A roof collapses on a Moscow market, killing 56 people.
February 24 - A state of emergency is declared in the Philippines, after an alleged coup d'état against President Gloria Macapagal Arroyo is foiled.
February 25 - Police officers, and protesters injured when a protest prior to the Love Ulster parade turns into a major riot.
February 25 - Uganda's President Yoweri Museveni wins his second re-election, sparking riots in Kampala by opposition supporters.
March 3 - The first World Baseball Classic opens in Tokyo, Japan.
March 4 - The final contact attempt with Pioneer 10 receives no response.
March 4 - Prince Sverre Magnus of Norway was christened by Bishop Ole Christian Kvarme at the chapel inside The Royal Palace in Oslo.
March 5 - The 2006 Academy Awards are held.
March 7 - Fifteen people die and many others are injured in three blasts throughout Varanasi, India.
March 9 - NASA's Cassini-Huygens spacecraft discovers geysers of a liquid substance shooting from Saturn's moon Enceladus, signaling a possible presence of water.

Tropical Cyclone Larry, considered the worst tropical cyclone to hit Queensland, off the Australian coast on March 18March 10 - NASA's Mars Reconnaissance Orbiter enters Mars orbit.
March 11 - Michelle Bachelet is sworn in as the first female President of Chile.
March 11 - Slobodan Miloševic was found dead in his cell in the UN war crimes tribunal's detention centre, located in the Scheveningen section of The Hague.
March 15-March 26 - The 2006 Commonwealth Games take place in Melbourne, Australia.
March 17 - The United States strikes its two remaining Iowa-class battleships from the Naval Vessel Register, ending the age of the battleship.
March 20 - Tropical Cyclone Larry makes landfall in Queensland, Australia.
March 21 - Swedish Minister for Foreign Affairs Laila Freivalds resigns after over a year of criticism.
March 22 - ETA declares a permanent ceasefire in their campaign for Basque independence from Spain.
March 25 - An estimated 500,000 people take to the streets in downtown Los Angeles to protest a proposed federal crackdown on illegal immigration.
March 25 - A revolutionary scramjet jet engine, Hyshot III, designed to fly at 7 times the speed of sound, is successfully tested at Woomera, South Australia.
March 26 - The ban on smoking in public places such as bars and restaurants comes into effect in Scotland.
March 30 - The first Brazilian astronaut, Marcos Pontes, goes to space in a Russian Soyuz, Soyuz TMA-8, at 2:29:00 CET.
March 30 - The al-Dana capsizes off the coast of Bahrain, killing at least 48 people.
March 30 - The first World Baseball Classic ends in San Diego, California with Japan beating Cuba in the Championship.
April 5 - A swan with Avian Flu is discovered in Cellardyke in Fife, Scotland (the first case in the United Kingdom).
April 8 - Shedden massacre: The bodies of 8 murdered men are found in Shedden, Elgin County, Ontario.
April 8 - Bristol, United Kingdom celebrates the 200th birthday of Isambard Kingdom Brunel (actually April 9) by relighting the Clifton Suspension Bridge.
April 8 - Numbersixvalverde, ridden by Niall Madden, wins the Grand National at Aintree.
April 8 - Bloc 8406 publishes their Manifesto on Freedom and Democracy for Viet Nam in Viet Nam; their name comes from this date.
April 9 - Israeli Prime Minister Ariel Sharon is removed from office after 4 months in a coma.
April 10 - Romano Prodi narrowly defeats Silvio Berlusconi in the Italian parliamentary elections.
April 11 - The ESA's Venus Express spaceprobe enters Venus' orbit.
April 11 - President of Iran Mahmoud Ahmadinejad confirms that Iran has successfully produced a few grams of low-grade enriched uranium.
April 11 - Proof, the founding member of Detroit rap group D12, was killed at the CCC Club in Detroit, Michigan.
April 16 - Albert II, Prince of Monaco, reaches the North Pole, becoming the first reigning monarch ever to do so.
April 16 - Ireland commemorates the 90th anniversary of the 1916 Rising for the first time since 1971.
April 17 - A suicide bombing by Islamic Jihad in Tel Aviv kills 9 people and injures dozens.
April 18 - Festivities and memorials across the Bay Area mark the 100th anniversary of the Great San Francisco Earthquake and Fire
April 19 - Han Myeong Sook becomes the first female Prime Minister of South Korea.
April 20 - Iran announces a uranium enrichment deal with Russia, involving a joint uranium enrichment firm on Russian soil; 9 days later Iran announces that it will not move all activity to Russia, thus leading to a de-facto termination of the deal.
April 22 - War on Terror: Four Canadian soldiers are killed 75 kilometers north of Kandahar, Afghanistan by a roadside bomb - the worst one-day combat loss for the Canadian army since the Korean War.
April 24 - Three explosions in a tourist section of Dahab, Egypt kill 30 and injure over 115.
April 29 - Massive anti-war demonstrations and a march down Broadway in New York City mark the third year of war in Iraq.
April 29 - The Global Night Commute takes place in over 130 cities around the world to promote the visibility of the Invisible Children in Uganda.
May 1 - Bolivian President Evo Morales nationalizes his nation's gas fields.
May 1 - The Great American Boycott takes place across the United States as marchers protest for immigration rights.
May 4 - A new coalition government takes office in Israel; its four political parties hold 67 of the 120 seats in the Knesset.
May 5 - NASA astronomers announce the discovery of a storm system in the Jovian atmosphere, dubbed the Red Spot Junior.
May 5 - Fiat chairman Sergio Marchionne announces that the Alfa Romeo automobile brand will return to the United States in 2008, after a 13-year hiatus.
May 9 - Beaconsfield mine collapse: After 14 days trapped underground, miners Todd Russell and Brant Webb are rescued in Beaconsfield, Tasmania, Australia.
May 13 - Liverpool F.C. defeat West Ham United F.C. on penalties in the 2006 FA Cup Final following a 3-3 draw after extra time.
May 14 - Much of New England is hit with a massive flood, forcing people out of their homes and causing millions of dollars worth of damage.
May 17 - FC Barcelona beat Arsenal in the final of the UEFA Champions League played in Paris
May 20 - Finland's Lordi wins the 2006 Eurovision Song Contest held in Athens.
May 24 - East Timor's Foreign Minister Horta officially requests military assistance from the governments of Australia, New Zealand, Malaysia and Portugal.
May 27 - A 6.3 magnitude earthquake strikes central Java in Indonesia, killing more than 6,000, injuring at least 36,000 and leaving some 1.5 million people homeless.
May 27 - The first demonstration for gay rights in Moscow is broken up by the police.
May 28 - President Alvaro Uribe Velez is re-elected in Colombia for a second term. He becomes the first president in over a century to serve consecutive terms.
June 3 - Montenegro declares independence after a May 21 referendum. The state union of Serbia and Montenegro is dissolved on June 5 leaving Serbia as the successor state.
June 3 - Seventeen men are arrested in the Greater Toronto Area for alleged ties to a terrorist plot to blow up targets in the region.
June 6 - The Union of Islamic Courts gains control of Somalia's capital Mogadishu, ending warlord rule of the city.
June 7 - Al-Qaeda in Iraq leader Abu Musab al-Zarqawi and 7 of his aides are killed in a U.S. air raid just north of the town of Baqouba, Iraq.
June 9 - An explosion kills 8 Palestinian civilians on a Gaza beach. After an investigation, Israel denies responsibility for the blast.
June 9 - Thailand begins celebrations of the 60th anniversary of the accession of Bhumibol Adulyadej to the throne.
June 9 - The 2006 FIFA World Cup begins in Germany.
June 10 - President Mahmoud Abbas sets July 26 as the date for a national referendum in the Palestinian National Authority.
June 18 - The first Kazakh space satellite "KazSat" is launched.
June 19 - The Carolina Hurricanes defeat the Edmonton Oilers 4 games-3 games to win the Stanley Cup.
June 20 - The Miami Heat win the NBA Finals over the Dallas Mavericks, 4-2.
June 22 - The Magen David Adom and Palestine Red Crescent Society are officially recognized by the International Committee of the Red Cross.
June 23 - In Miami, the FBI arrests 7 men, accusing them of planning to bomb the Sears Tower and other attacks in Miami.
June 25 - Warren Buffett donates over $30 billion to the Bill & Melinda Gates Foundation.
June 28 - Israel launches Operation Summer Rains, an offensive against militants in Gaza.
June 29 - The Dutch cabinet Balkenende II resigns after the political party of D'66 drops its support.
June 29 - Hamdan v. Rumsfeld: The United States Supreme Court rules that the military commissions to be used to try some detainees in the Guantanamo Bay detainment camp are illegal.
June 29 - Women vote for the first time in elections for the National Assembly of Kuwait.
July 1 - The Qinghai-Tibet Railway launches a trial operation, connecting China proper and Tibet for the first time.
July 2 - A presidential election is held in Mexico. Felipe Calderón is confirmed as the winner on September 5.
July 4 - STS-121: Space Shuttle Discovery is launched to the International Space Station. It returns safely on July 17.
July 5 - North Korea test fires at least 7 missiles including a long-range Taepodong-2.
July 6 - The Nathula Pass between India and China, sealed during the Sino-Indian War, re-opens for trade after 44 years.
July 9 - S7 Airlines Flight 778 crashes into a concrete barrier shortly after landing, killing at least 122 people and leaving many injured.
July 9 - Italy wins the 2006 FIFA World Cup by beating France 5-3 on penalties. The score after extra time is 1-1.
Roger Federer beats Rafael Nadal in the final of the men's singles of the Wimbledon Championships 6-0,7-6,6-7,6-3.
July 10 - Pakistan International Airlines Flight 688 crashes in Multan, Pakistan shortly after takeoff, killing all 45 people on board.
July 11 - A series of coordinated bomb attacks strikes several commuter trains in Mumbai, India during the evening rush hour.
July 12 - 2006 Lebanon War: Israeli troops invade Lebanon in response to Hezbollah kidnapping 2 Israeli soldiers and killing 3. Hezbollah declares open war against Israel 2 days later.
July 18 - The SS Nomadic, the last floating link to Titanic, returns home to a great reception in Belfast.
July 21 - St Louis is hit by two major derechos (violent windstorms) in a span of three days.
July 22 - Canada defeats USA 15-11 in the 2006 World Lacrosse Championship. This marked only the second time the USA had not won the gold medal, and only the second time Canada had won the gold. Geoff Snider was announced as MVP.
July 23 - Phonak team rider, American cyclist Floyd Landis wins the Tour de France; however, tour officials soon announce that he has failed a doping test.
July 28 - Alejandro Toledo concludes his term as President of Peru, and Alan Garcia becomes president; * July 28 - Antisemitism: the July 2006 Seattle Jewish Federation shooting and Mel Gibson DUI incident occur on the same day.
July 30 - The world's longest running music show, Top of the Pops, broadcasts for the last time on BBC Two.
July 31 - Fidel Castro, President of Cuba, temporarily relinquishes power to his brother Raúl before surgery.
August 10 - London Metropolitan Police make 21 arrests in connection to an apparent terrorist plot that involved aircraft traveling from the United Kingdom to the United States. New TSA regulations are put into effect.
August 11 - A resolution to end the 2006 Lebanon War is unanimously accepted by the United Nations Security Council.
August 14 - A UN cease fire takes effect in the 2006 Lebanon War.
August 22 - Pulkovo Airlines Flight 612 crashes near the Russian border in Ukraine, killing 171 people, including 45 children.
August 22 - The ICM awards Grigori Perelman the Fields Medal for proving the Poincare conjecture, one of seven Millennium Prize Problems. Perelman refuses the medal.
August 23 - In Austria Natascha Kampusch manages to escape after being kidnapped eight years ago by Wolfgang Priklopil who locked her up in his cellar. Priklopil commits suicide by throwing himself in front of a train.
August 24 - The International Astronomical Union defines 'planet' at its 26th General Assembly, demoting Pluto to the status of 'dwarf planet' more than 70 years after its discovery.
August 27 - Comair Flight 5191, carrying 50 people, crashes shortly after take off from Blue Grass Airport in Lexington, Kentucky.
August 28 - A Greyhound Lines bus from New York City to Montreal, carrying 52 people, crashes at mile 115 on Interstate 87 near Elizabethtown killing 5 people including the driver and several are seriously injured.
August 31 - Edvard Munch paintings The Scream and Madonna are recovered in a police raid in Oslo, Norway.
September 1 - A fire kills 29 of 148 people aboard an Iran Air Tours Tu-154M aircraft after the plane lands in Mashhad, Iran.
September 2 - A Nimrod MR4 based at RAF Kinloss, Scotland, crashes in the Southern Province of Kandahar, Afghanistan, due to a technical fault. All 14 crew on board were killed.
September 3 - Spain wins the 2006 FIBA World Championship.
September 3 - Andre Agassi retires after his final tennis match against Benjamin Becker in the U.S. Open.
September 7 - Chiang Kai-shek International Airport in Taipei is renamed to Taiwan Taoyuan International Airport.
September 9 - STS-115: Space Shuttle Atlantis is launched on a mission to build up the International Space Station. It returns safe and successful on September 21.
September 10 - Seven-time World Champion Michael Schumacher announces he will retire from Formula 1 at the end of the year.
September 12 - A stampede at a rally in Yemen leaves 41 dead.
September 12 - Pope Benedict XVI gives a lecture in Germany; he quotes a criticism of the Islam faith, sparking mass protest.
September 13 - The Dawson College Shooting occurs in Montreal, Quebec, Canada, leaving 1 student dead and 19 others injured.
September 13 - The solar system's largest dwarf planet, designated until now as 2003 UB313, is officially named "Eris"; its satellite is now known as "Dysnomia".
September 15 - Spinach contaminated with E. coli kills one person and poisons over 100 others in 20 states of the United States.
September 15 - UPN ceased independent operations.
September 16 - Five churches are attacked in Palestinian areas following the Pope's comments on Islam.
September 17 - The Alliance for Sweden claims victory in the Swedish general election, 2006.
September 17- The WB Television Network ceases independent operations.
September 19 - Prime Minister Thaksin Shinawatra of Thailand declares a state of emergency in Bangkok as members of the Royal Thai Army stage a coup d'état. The army announces the removal of Prime Minister Thaksin Shinawatra from power.
September 20 - The CW Television Network (a merger of The WB and UPN) officially begins operations.
September 21 - International Day of Peace (United Nations)
September 22 - A Transrapid Maglev train crashes into a maintenance vehicle on a test track in Germany, killing 23 and injuring 10; it is the first recorded fatal accident involving a Maglev.
September 23 - Toomas Hendrik Ilves is elected President of Estonia.
September 24 - Europe win the Ryder Cup in Ireland.
September 24 - CPC Central Political Bureau committee member, Shanghai Municipal Party Committee Secretary Chen Liangyu is dismissed for alleged corruption charges.
September 25 - The Louisiana Superdome in New Orleans re-opens 13 months after Hurricane Katrina with extensive repairs, including the largest re-roofing project in the United States.
September 26 - Diet of Japan elects Shinzo Abe as new Prime Minister of Japan succeeding Junichiro Koizumi.
September 27 - An armed suspect holds 6 female students as hostages in Platte Canyon High School located in Baily, Colorado. One hostage is fatally wounded as the gunman kills himself.
September 28 - After 40 years of development, Suvarnabhumi Airport, opens in Bangkok, Thailand replacing Don Mueang International Airport as Bangkok's primary airport for commercial flights.
September 29 - Gol Flight 1907, a Boeing 737-800, collides with a business jet over the Amazon Rainforest killing all 154 onboard.
September 29 - U.S. Representative Mark Foley (R-FL) resigns after it is revealed that he sent explicit e-mails for several years to underage male pages.
September 30 - West Coast Eagles win the AFL Grand Final at the Melbourne Cricket Ground.
October 1 - Brisbane Broncos beat Melbourne Storm in the controversial 2006 National Rugby League Grand Final at Telstra Stadium in Sydney, Australia.
October 1 - Vodafone Japan, owned by SoftBank, officially changes its name to Softbank Mobile Corporation.
October 2 - Charles Carl Roberts IV, a 32-yr-old milk-truck driver, kills 5 female students at an Amish schoolhouse in Lancaster County, Pennsylvania before shooting himself.
October 2 - Per Westerberg takes office as Speaker of the Riksdag in Sweden.
October 4 - The Dow Industrial Average closes above 11,800 for the first time rising 123.27 points, or 1.05%, finishing at 11,850.61.
October 6 - Hazardous waste plant near Apex, North Carolina explodes releasing chlorine gas, resulting in the evacuation of thousands and the hospitalization of over 100 residents.
October 9 - North Korea claims to have conducted its first ever nuclear test.
October 10 - Google buys YouTube for USD $1.65 billion
October 11 - New York Yankees pitcher Cory Lidle is killed, along with his flight instructor, when his plane crashes into a building in New York City's Upper East Side
October 13 - Ban Ki-moon (from South Korea) is elected as the new Secretary-General of the United Nations.
October 15 - The UN agrees to sanction North Korea over nuclear testing issue.
October 15 - Chief Justice of Japan Akira Machida retires upon reaching the age of 70.
October 17 - The United States population reaches 300 million based on a United States Census Bureau projection.
October 18 - Microsoft publicly releases Windows Internet Explorer 7.
October 19 - On the 19th anniversary of the 1987 stock market crash, the Dow Jones Industrial Average closed above 12,000 for the first time gaining 19.05 points, or 0.16%, to 12,011.73.
October 23 - Jeffrey Skilling is sentenced to 24 years and 4 months in federal prison on charges relating to the financial collapse of Enron.
October 25 - The New Jersey Supreme Court unanimously rules in favor of marriage equality. [1].
October 27 - Restorative Justice pioneer Howard Zehr receives the Community of Christ International Peace Award.
October 27 - Last Ford Taurus rolls off Atlanta Assembly line.
October 27 - The St. Louis Cardinals win the 2006 World Series.
October 29 - Aviation Development Company Flight 53 crashes shortly after take off in Nigeria.
October 29 - Luis Inácio Lula da Silva is re-elected President of Brazil.
October 30 - Former President of Chile Augusto Pinochet is placed under house arrest for crimes committed at the Villa Grimaldi detention centre.
October 30 - An airstrike on a madrasah in Bajaur kills dozens of suspected al-Qaeda and Taliban militants.
October 30 - The Esperanza Fire burns over 61 square miles of Cabazon, California mountain territory.
October 31 - Veteran game show host Bob Barker announces his retirement from the US version of The Price is Right in June 2007.
November 1 - The Stardust Resort & Casino closes after 48 years of business in Las Vegas.
November 2 - Competing software manufacturers Microsoft and Novell announce a collaboration on technologies for inter-operation between Windows and SUSE Linux operating systems.
November 3 - Iran successfully test-fires 3 new models of sea missiles in a show of force to assert its military capacities in the Gulf.
November 3 - Science predicts 90% of maritime life forms will be extinct by 2048.
November 3 - Ted Haggard resigns as president of the National Association of Evangelicals, after allegations of methamphetamine use and sexual relations with a male prostitute.
November 5 - Former Iraqi President Saddam Hussein and two of his senior allies are sentenced to death by hanging after an Iraqi court finds them guilty of crimes against humanity.
November 7 - U.S. Midterm elections: Democrats win control of both houses of Congress for the first time since 1994.
November 7 - Pop star Britney Spears files for divorce from husband Kevin Federline
November 7 - In the U.S. congressional elections, Minnesota Democrat Keith Ellison becomes the first Muslim elected to the House of Representatives.
November 7 - The Japanese town of Saroma, Hokkaido is struck by a tornado, killing nine. It is the deadliest tornado in Japan since 1941.
November 8 - U.S. Defense Secretary Donald Rumsfeld resigns; President Bush nominates Robert Gates, a former CIA director, as his replacement. Gates is then confirmed by the U.S. Senate and sworn in on December 18.
November 8 - Margaret Chan is elected as the Director-General of the World Health Organization.
November 8 - A transit of Mercury occurs.
November 11 - Edinburgh Place Ferry Pier, Hong Kong, completed the last journey of its 49-year operation.
November 12 - Gerald Ford surpasses Ronald Reagan as the longest lived President of the United States.
November 12 - The former Soviet republic of South Ossetia holds a referendum on independence from Georgia.
November 15 - Al Jazeera launches its new English language news channel, Al Jazeera English.
November 15 - Start of the Sales and Use Tax in Puerto Rico; a response to the Puerto Rico budget crisis of May 2006.
November 15 - The State of Hawaii bans smoking in all enclosed public places.
November 16 - Rioting in Nuku'alofa, the capital of Tonga, destroys approx. 80% of the CBD; 8 bodies found and foreign forces requested.
November 17 - U.S. comedian and actor Michael Richards launches a racially charged tirade at hecklers during a performance at the Laugh Factory in Los Angeles.
November 19 - The 94th Grey Cup is held in Winnipeg, Manitoba. The B.C. Lions beat the Montreal Alouettes 25-14.
November 20 - Iran and Syria recognize the government of Iraq, restore diplomatic relations, and call for a peace conference.
November 20 - Lee High School bus crash kills 4 students in Huntsville, Alabama.
November 21 - Pierre Amine Gemayel, Lebanon's Minister of Industry, is assassinated in Beirut.
November 21 - Israel's Supreme Court finds that Israel must recognize and register same-gender marriages celebrated in other countries.
November 21 - A gas explosion in the coal mine Halemba in Ruda Slaska, Poland, kills 23 miners approximately 1,000 meters below ground.
November 22 - Dutch general election, 2006: The Christian Democratic Appeal wins a plurality of seats in The Netherlands.
November 22 - A General Election is held for the House of Keys in the Isle of Man.
November 22 - Ten people are trapped and killed in the Kolkata leather factory fire in India.
November 23 - Alexander Litvinenko, a former Russian KGB agent, is killed by Polonium-210 in a London sushi bar.
November 23 - A series of car bombs and mortar attacks in Sadr City, Baghdad, kill at least 215 people and injure 257 others.
November 24 - Michael Stone is arrested for breaking into the parliament buildings at Stormont while armed. Bertie Ahern and Tony Blair's deadline on Northern Ireland power-sharing.
November 25 - Steve Bracks wins the Victorian state election.
November 26 - US Judge James Robertson orders the US Treasury to change the dollar bill.
November 28 - November 29 - The NATO Summit 2006 takes place in Latvia.
November 30 - South Africa becomes the fifth nation to legalize gay marriage.
November 30 - Typhoon Durian triggers a massive mudslide and kills hundreds of people in the Philippines.
November 30 - The 2006 Atlantic hurricane season and the 2006 Pacific hurricane season officially end.
November 30 - Windows Vista, the newest version of operating system from Microsoft, released for volume license customers.
December 1 - Felipe Calderón is sworn in as the President of Mexico by the Congress in Mexico.
December 1 - The 15th Asian Games start in Doha, Qatar; the closing ceremony takes place on December 15.
December 1 - Typhoon Durian kills at least 388 people in Albay province on the island of Luzon in the Philippines.
December 1 - U.S. billionaire Kirk Kerkorian sells the last of his shares in General Motors.
December 2 - In Rome, about 2 million people, led by opposition leader Silvio Berlusconi, demonstrate against Romano Prodi's government.
December 2 - Stephane Dion is elected the new Leader of the Liberal Party of Canada, on the fourth ballot.
December 3 - Ed Stelmach is elected the new Leader of the Progressive Conservative Party of Alberta, after the second ballot results, and second choice votes for Ted Morton have been added up. Ed becomes the Preimier Desginate of Alberta.
December 3 - Hugo Chávez is re-elected President of Venezuela.
December 3 - Explosive demolition of Germany's tallest chimney at former Westerholt Power Station.
December 5 - The military seizes power in Fiji by means of a coup d'état led by Commodore Josaia Voreqe "Frank" Bainimarama.
December 6 - Three people are killed in the 2006 Falk Corporation explosion in Milwaukee, Wisconsin.
December 9 - A fire at a hospital in Moscow kills 45 people.
December 10 - STS-116: Space Shuttle Discovery lifts off from the Kennedy Space Center on the first night launch.
December 10- Christer Fuglesang becomes the first Swede in space.
December 10 - The Nobel Prize ceremonies take place in Stockholm and Oslo.
December 11 - The Holocaust conference is opened in Tehran, Iran by Mahmoud Ahmadinejad.
December 12 - Peugeot produce their last car at the Ryton Plant signalling the end of mass car production in a city that was once a major centre of the British motor industry; Coventry.
December 13 - The Chinese River Dolphin or Baiji becomes extinct.
December 13 - U.S. Senator Tim Johnson (D-SD) suffers a stroke during a radio interview.
December 15 - Lockheed Martin's F-35 Lightning II Joint Strike Fighter successfully flies for the first time.
December 15 - An alleged assassination attempt on the Palestinian prime minister Ismail Haniyeh sparks inter-Palestinian clashes.
December 15 - Jigme Singye Wangchuck, the King of Bhutan, abdicates in favour of his son Jigme Khesar Namgyal Wangchuck a year earlier than expected.
December 15 - The Japanese government passes a bill to upgrade the Japan Defense Agency to a Ministry.
December 19 - A Libyan court sentences five Bulgarian nurses and a Palestinian doctor to death for knowingly infecting hundreds of Libyan children with HIV.
December 20 - Somalia: Islamic Courts Union fighters begin attacking the government-held town of Baidoa.
December 21 - Saparmurat Niyazov, the dictator of Turkmenistan dies unexpectedly, sparking world concern over a possible power vacuum and instability in this energy-rich country.
December 21 - Australian cricketer Shane Warne announces his retirement from the sport.
December 22 - The Space Shuttle Discovery lands at the Kennedy Space Center, concluding a two week mission to the International Space Station.
December 24 - Ethiopia admits its troops have intervened in Somalia.
December 26 - An oil pipeline explodes in Nigeria's commercial capital, Lagos killing at least 200 people.
December 26 - Former US President Gerald Ford dies aged 93 years at his home in Rancho Mirage, California.
December 26 - The Hengchun earthquake in Taiwan kills 2 people, damaged about 15 historical buildings and several undersea cable, disrupting Internet and IDD telecommunication services in Asia.
December 29 - War in Somalia: Ethiopian and Transitional government troops capture Mogadishu without resistance.
December 30 - Saddam Hussein, former Iraq president, is executed in Baghdad.
December 30 - The M/V Senopati Nusantara sinks in Indonesia with several hundred casualties.
December 30 - The Free State Project completes its "First 1,000" pledge.
December 31 - At least eleven bombs go off in Bangkok hours before the new year.
December 31 - The U.S. death toll in Iraq reaches 3,000.
December 31 - According to the Met Office, England experienced its warmest year since records began in 1659 with an average temperature of 10.82°C.

Births:
February 18 - Renske van Herwijnen.
March 20 - Chris and Cru Kahui, infant twin brothers murdered in New Zealand.
June 3 - Countess Leonore of Orange-Nassau, Jonkvrouwe van Amsberg, daughter of Princess Laurentien of the Netherlands and Prince Constantijn of the Netherlands.
June 18 - Countess Zaria of Orange-Nassau, Jonkvrouwe van Amsberg, daughter of Princess Mabel of Orange-Nassau and Prince Johan-Friso of Orange-Nassau.
July 4 - Claire Nicolasina Wildbill.
August 5 - Marc Werner.
August 16 - Princess Luisa of Savoy, daughter of Clotilde Courau, Princess of Venice and Piedmont and Emanuele Filiberto, Prince of Venice and Piedmont.
August - Dylan and Tyler Woolf, twin child actors.
August 30 - Amelia Caudwell, infant actress.
September 6 - Prince Hisahito of Akishino, son of Princess Akishino and Prince Akishino, the prince is third in line to the throne of Japan.
October 11 - Rosalie Meijer.
October 24 - Amillia Taylor, world's youngest premature baby.
October 25 - Krista and Tatiana Hogan, notable conjoined twins.
October 27 - Kyra van den Houten.
November 28 - Emma Francisca Catharina von Vollenhoven, daughter of Prince Pieter Christiaan of Orange-Nassau, van Vollenhoven and Princess Anita of Orange-Nassau, van Vollenhoven.

Deaths:
January 2 - John Woodnutt, British actor (b. 1924)
January 3 - Steve Rogers, Australian rugby player (b. 1954)
January 3 - Bill Skate, Prime Minister of Papua New Guinea (b. 1954)
January 4 - Sheikh Maktoum bin Rashid Al Maktoum, Prime Minister of the United Arab Emirates (b. 1946)
January 6 - Lou Rawls, American singer (b. 1933)
January 8 - Tony Banks, Baron Stratford, British politician (b. 1943)
January 14 - Jim Gary, American sculptor (b. 1939)
January 14 - Shelley Winters, American actress (b. 1920)
January 15 - Jaber Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Emir of Kuwait (b. 1926)
January 19 - Wilson Pickett, American singer (b. 1941)
January 21 - Ibrahim Rugova, first President of Kosovo (b. 1944)
January 24 - Chris Penn, American actor (b. 1965)
January 27 - Johannes Rau, President of Germany (b. 1931)
January 28 - Yitzchak Kadouri, Iraqi-born rabbi (b. 1900)
January 30 - Coretta Scott King, American civil rights activist and wife of Martin Luther King, Jr. (b. 1927)
February 3 - Al Lewis, American actor (b. 1923)
February 4 - Betty Friedan, American feminist, activist, and writer (b.1921)
February 8 - Ron Greenwood, English football manager (b. 1921)
February 9 - Sir Freddie Laker, British airline entrepreneur (b. 1922)
February 10 - J Dilla, American music producer (b. 1974)
February 12 - Ken Hart, American composer, journalist, and playwright (b. 1917)
February 13 - P. F. Strawson, English philosopher (b. 1919)
February 14 - Shoshana Damari, Israeli singer and actress (b. 1923)
February 15 - Sun Yun-suan, Premier of the Republic of China (b. 1913)
February 16 - Ernie Stautner, German-born American football player (b. 1925)
February 20 - Lucjan Wolanowski, Polish journalist, writer and traveler (b. 1920)
February 22 - Sinnathamby Rajaratnam, Singapore politician (b. 1925)
February 23 - Mauri Favén, Finnish painter (b. 1920)
February 23 - Zarra, Spanish footballer (b. 1921)
February 24 - Don Knotts, American actor (b. 1924)
February 24 - Dennis Weaver, American actor (b. 1924)
February 25 - Darren McGavin, American actor (b. 1922)
February 27 - Linda Smith, English comedian (b. 1958)
March 1 - Peter Osgood, English footballer (b. 1947)
March 2 - Jack Wild, English actor (b. 1952)
March 3 - William Herskovic, Hungarian Holocaust hero and philanthropist (b. 1914)
March 4 - Dave Rose, American artist (b. 1910)
March 4 - Edgar Valter, Estonian illustrator and cartoonist (b. 1929)
March 4 - John Reynolds Gardiner, American author and engineer (b. 1944)
March 6 - Dana Reeve, American actress, wife of Christopher Reeve (b. 1961)
March 6 - Kirby Puckett, U.S. baseball player (b. 1960)
March 6 - King Floyd, American singer (b. 1945)
March 9 - Hanka Bielicka, Polish actress (b. 1915)
March 9 - John Profumo, British politician (b. 1915)
March 11 - Bernie Geoffrion, Canadian hockey player (b. 1931)
March 11 - Slobodan Miloševic, President of Serbia (b. 1941)
March 13 - Maureen Stapleton, American actress (b. 1925)
March 13 - Peter Tomarken, American game show host (b. 1942)
March 14 - Lennart Meri, President of Estonia (b. 1929)
March 15 - George Mackey, American mathematician (b. 1916)
March 23 - Cindy Walker, American songwriter (b. 1918)
March 24 - Lynne Perrie, English actress (b. 1931)
March 25 - Rocio Durcal, Spanish singer and actress (b. 1944)
March 25 - Buck Owens, American musician (b. 1929)
March 26 - Paul Dana, American race car driver (b. 1975)
March 27 - Stanislaw Lem, Polish writer (b. 1921)
March 28 - Caspar Weinberger, United States Secretary of Defense (b. 1917).
March 31 - Johanna Cornelia van den Houten.
April 2 - Nina Schenk von Stauffenberg, German wife of soldier Claus Schenk von Stauffenberg (b. 1913)
April 4 - Denis Donaldson, Irish Republican informer (b. 1950)
April 5 - Gene Pitney, American singer (b. 1941)
April 8 - Gerard Reve, Dutch author (b. 1923)
April 11 - Proof, American rapper (D12) (b. 1975)
April 11 - Les Foote, Australian footballer (b. 1924)
April 11 - June Pointer, American singer (b. 1953)
April 12 - Rajkumar, Indian actor (b. 1929)
April 12 - William Sloane Coffin, American university chaplain and activist (b. 1924)
April 13 - Muriel Spark, Scottish novelist (b. 1918)
April 15 - Louise Smith, American race car driver (b. 1916)
April 17 - Calum Kennedy, Scottish singer (b. 1928)
April 18 - John Lyall, British football player and manager (b. 1940)
April 19 - Scott Crossfield, American pilot (b. 1921)
April 20 - Anna Svidersky, American murder victim (b. 1988)
April 21 - Telê Santana, Brazilian footballer and coach (b. 1931)
April 23 - Alida Valli, Italian actress (b. 1921)
April 24 - Nasreen Huq, Bangladeshi social worker and human rights activist (b. 1958)
April 24 - Brian Labone, English footballer (b. 1940)
April 24 - Steve Stavro, Canadian businessman and sports team owner (b. 1927)
April 24 - Moshe Teitelbaum, Hungarian-born Hassidic rabbi (b. 1914)
April 25 - Jane Jacobs, American-born writer and activist (b. 1916)
April 25 - Peter Law, British politician (b. 1948)
April 29 - John Kenneth Galbraith, Canadian economist (b. 1908)
May 2 - Louis Rukeyser, American television host (b. 1933)
May 3 - Karel Appel, Dutch painter (b. 1921)
May 3 - Pramod Mahajan, BJP politician and strategist (b. 1949)
May 3 - Earl Woods, American athlete and father of Tiger Woods (b. 1932)
May 6 - Lillian Asplund, last American survivor of the Titanic disaster (b. 1906)
May 6 - Shigeru Kayano, Japanese activist (b. 1926)
May 7 - Richard Carleton, Australian journalist (b. 1943)
May 7 - Steve Bender, German musician (Dschinghis Khan) (b. 1946)
May 8 - Iain MacMillan, British photographer (b. 1938)
May 10 - Val Guest, British film director (b. 1911)
May 10 - Soraya, Colombian-born singer and musician (b. 1969)
May 11 - Yossi Banai, Israeli singer and actor (b. 1932)
May 11 - Floyd Patterson, American boxer (b. 1935)
May 13 - Jaroslav Pelikan, American historian (b. 1923)
May 13 - Johnnie Wilder, Jr., American R&B singer (b. 1949)
May 16 - Jorge Porcel, Argentine actor (b. 1936)
May 19 - Freddie Garrity, English singer (Freddie and the Dreamers) (b. 1940)
May 21 - Katherine Dunham, American dancer, choreographer, and songwriter (b. 1909)
May 22 - Lee Jong-wook, Korean Director-General of the World Health Organisation (b. 1945)
May 23 - Lloyd Bentsen, American politician (b. 1921)
May 24 - Anderson Mazoka, Zambian politician (b. 1943)
May 24 - Michal Zyczkowski, Polish technician (b. 1930)
May 25 - Desmond Dekker, Jamaican singer and songwriter (b. 1941)
May 25 - Tobías Lasser, Venezuelan botanist (b. 1911)
May 25 - Kari S. Tikka, Finnish professor (b. 1944)
May 26 - Édouard Michelin, French businessman (b. 1963)
May 27 - Alex Toth, American comic book artist and cartoonist (b. 1928)
May 29 - Masumi Okada, Japanese actor (b. 1935)
May 30 - Shohei Imamura, Japanese film director (b. 1926)
June 1 - Rocio Jurado, Spanish singer and actress (b. 1944)
June 6 - Arnold Newman, American photographer (b. 1918)
June 6 - Billy Preston, American artist and musician (b. 1946)
June 6 - Hilton Ruiz, Puerto Rican jazz pianist (b. 1952)
June 7 - Abu Musab al-Zarqawi, Jordanian militant (b. 1966)
June 7 - John Tenta, Canadian professional wrestler (b. 1963)
June 12 - Chakufwa Chihana, Malawi politician (b. 1939)
June 12 - György Ligeti, Hungarian composer (b. 1923)
June 12 - Kenneth Thomson, Canadian businessman and art collector (b. 1923)
June 13 - Charles Haughey, Prime Minister of Ireland (b. 1925)
June 13 - Hiroyuki Iwaki, Japanese conductor and percussionist (b. 1932)
June 14 - Jean Roba, Belgian comics author (b. 1930)
June 15 - Raymond Devos, French humorist (b. 1922)
June 17 - Bussunda, Brazilian comedian (b. 1962)
June 18 - Gica Petrescu, Romanian musician (b. 1915)
June 23 - Aaron Spelling, American television producer (b. 1923)
June 24 - Patsy Ramsey, Mother of slain 6-year-old JonBenet (b. 1956)
June 25 - Arif Mardin, Turkish-born music producer (b. 1932)
June 25 - Jaap Penraat, Dutch architect and resistance fighter (b. 1918)
June 20 - Maria Nellie Elisabeth van den Houten.
June 30 - Robert Gernhardt, German satirist (b. 1937)
July 1 - Ryutaro Hashimoto, 53rd Prime Minister of Japan (b. 1937)
July 1 - Fred Trueman, English cricketer (b. 1931)
July 3 - Joseph Goguen, American computer scientist (b. 1941)
July 5 - Gert Fredriksson, Swedish kayaker (b. 1919)
July 5 - Kenneth Lay, American businessman (b. 1942)
July 6 - Kasey Rogers, American actress, author, and biker (b. 1925)
July 7 - Tom Weir, Scottish climber, author, and broadcaster (b. 1914)
July 7 - Rudi Carrell, Dutch entertainer (b. 1934)
July 7 - Syd Barrett, English singer, songwriter, and guitarist (b. 1946)
July 8 - June Allyson, American actress (b. 1917)
July 8 - Catherine Leroy, French photographer (b. 1945)
July 10 - Shamil Basayev, Chechen rebel (b. 1965)
July 11 - Ross M. Lence, American political scientist (b. 1943)
July 11 - John Spencer, British snooker player (b. 1935)
July 13 - Red Buttons, American actor and comedian (b. 1919)
July 16 - Bob Orton, American wrestler (b. 1929)
July 17 - Mickey Spillane, American writer (b. 1918)
July 18 - Raul Cortez, Brazilian actor (b. 1931)
July 19 - Jack Warden, American actor (b. 1920)
July 20 - Lim Kim San, Singapore politician (b. 1916)
July 20 - Ted Grant, British politician (b. 1913)
July 21 - Ta Mok, Cambodian military leader (b. 1926)
July 21 - Mako Iwamatsu, Japanese-born actor (b. 1933)
July 22 - José Antonio Delgado, Venezuelan mountain climber (b. 1965)
July 22 - Gianfrancesco Guarnieri, Italian-born Brazilian actor and playwright (b.1934)
July 25 - Hani Mohsin, Malaysian actor (b. 1965)
July 28 - David Gemmell, British author (b. 1948)
July 30 - Murray Bookchin, American libertarian socialist (b. 1921)
August 3 - Elisabeth Schwarzkopf, German-born soprano (b. 1915)
August 3 - Arthur Lee, American musician (b. 1945)
August 9 - James van Allen, American physicist (b. 1914)
August 11 - Mike Douglas, American entertainer (b. 1925)
August 13 - Jacobus van den Houten.
August 13 - Tony Jay, English-born actor (b. 1933)
August 13 - Payao Poontarat, Thai boxer (b. 1957)
August 15 - Te Atairangi Kaahu, Maori queen (b. 1931)
August 15 - Faas Wilkes, former Dutch football player(b. 1923)
August 16 - Alfredo Stroessner, President of Paraguay (b. 1912)
August 20 - Joe Rosenthal, American photographer (b. 1911)
August 21 - Bismillah Khan, Indian musician (b. 1916)
August 21 - S. Yizhar, Israeli writer (b. 1916)
August 23 - Maynard Ferguson, Canadian trumpet player and bandleader (b. 1928)
August 23 - Wolfgang Priklopil, Austrian kidnapper of Natascha Kampusch (b. 1962)
August 26 - Rainer Barzel, German politician (b. 1924)
August 26 - Clyde Walcott, Barbadian cricketer (b. 1926)
August 27 - Hrishikesh Mukherjee, Indian filmmaker (b. 1922)
August 30 - Glenn Ford, Canadian actor (b. 1916)
August 30 - Naguib Mahfouz, Egyptian writer, Nobel Prize laureate (b. 1911)
September 1 - György Faludy, Hungarian poet (b. 1910)
September 2 - Charlie Williams, British comedian (b. 1927)
September 2 - Bob Mathias, American athlete (b. 1930)
September 2 - Willi Ninja, American dancer and choreographer (b. 1961)
September 4 - Steve Irwin, Australian environmentalist and television personality (b. 1962)
September 4 - Giacinto Facchetti, Italian footballer (b. 1942)
September 4 - Colin Thiele, Australian author and educator (b. 1920)
September 7 - Robert Earl Jones, American stage and film actor (b. (1910)
September 8 - Hilda Bernstein, English-born author, artist, and activist (b. 1915)
September 8 - Peter Brock, Australian race car driver (b. 1945)
September 9 - Richard Burmer, American composer and electronic musician (b. 1955)
September 9 - William B. Ziff, Jr., American publishing executive (b. 1930)
September 10 - Taufa'ahau Tupou IV, King of Tonga (b. 1918)
September 11 - Joachim Fest, German historian and journalist (b. 1926)
September 11 - Johannes Bob van Benthem, Dutch lawyer (b. 1921)
September 13 - Ann Richards, Governor of Texas, USA (b. 1933)
September 14 - Elizabeth Choy, Singapore World War II hero (b. 1910)
September 14 -Mickey Hargitay, Hungarian-born actor and bodybuilder (b. 1926)
September 15 - Oriana Fallaci, Italian journalist (b. 1929)
September 15 - Abe Saffron, Australian nightclub owner and property developer (b. 1920)
September 16 - Rob Levin, American computer programmer (b. 1955)
September 17 - Patricia Kennedy Lawford, American socialite, sister of John F. Kennedy (b. 1924)
September 17 - Dorothy C. Stratton, Director of the United States Coast Guard Women's Reserve (b. 1899)
September 19 - Roy Schuiten, Dutch cyclist (b. 1950)
September 20 - Armin Jordan, Swiss conductor (b. 1932)
September 20 - John W. Peterson, American composer (b. 1921)
September 23 - Malcolm Arnold, English composer (b. 1921)
September 23 - Aladár Pege, Hungarian musician (b. 1939)
September 24 - Tetsuro Tamba, Japanese actor (b. 1922)
September 26 - Byron Nelson, American golfer (b. 1912)
September 26 - Iva Toguri D'Aquino, American propagandist for Japan in World War II (b. 1916)
September 29 - Walter Hadlee, New Zealand cricketer (b. 1915)
September 29 - Jan Werner Danielsen, Norwegian musician (b. 1976)
October 6 - Buck O'Neil, American Negro League baseball player (b. 1911)
October 6 - Wilson Tucker, American writer (b. 1914)
October 7 - Anna Politkovskaya, American-born Russian journalist (b. 1958)
October 8 - Mark Porter, New Zealand race car driver (racing accident) (b. 1975)
October 9 - Paul Hunter, British snooker player (b. 1978)
October 10 - Michael John Rogers, English ornithologist (b. 1932)
October 11 - Cory Lidle, U.S. baseball player (b. 1972)
October 14 - Freddy Fender, American singer (b. 1937)
October 16 - Lister Sinclair, Canadian broadcaster and playwright (b. 1921)
October 16 - Valentín Paniagua, President of Peru (b. 1936)
October 18 - Anna Russell, British-born comedian and music satirist (b. 1911)
October 28 - Red Auerbach, American basketball coach and official (b. 1917)
October 28 - Trevor Berbick, Jamaican boxer (b. 1955)
October 31 - Pieter Willem Botha, former State President of South Africa (b. 1916)
November 1 - William Styron, American writer (b. 1925)
November 2 - Adrien Douady, French mathematician (b. 1935)
November 2 - Wally Foreman, Australian sports commentator (b. 1948)
November 3 - Paul Mauriat, French musician (b. 1925)
November 5 - Mustafa Bülent Ecevit, Turkish politician, poet, writer and journalist (b. 1925)
November 5 - Samuel Bowers, American Ku Klux Klansman and convicted killer (b. 1924)
November 7 - Bryan Pata, American college football player (b. 1984)
November 8 - Basil Poledouris, American composer (b. 1945)
November 9 - Ed Bradley, American journalist (b. 1941)
November 10 - Gerald Levert, American singer (b. 1966)
November 10 - Jack Palance, American actor (b. 1919)
November 11 - Belinda Emmett, Australian actress and singer (b. 1974)
November 16 - Milton Friedman, American economist, Nobel Prize laureate (b. 1912)
November 17 - Ferenc Puskás, Hungarian footballer (b. 1927)
November 17 - Bo Schembechler, American football coach (b. 1929)
November 17 - Ruth Brown, American singer (b. 1928)
November 20 - Robert Altman, American film director (b. 1925)
November 20 - Andre Waters, American football player (b. 1962)
November 21 - Pierre Amine Gemayel, Lebanese politician (b. 1972)
November 22 - John Allan Cameron, Canadian musician (b. 1938)
November 23 - Alexander Litvinenko, Russian-born spy (b. 1962)
November 23 - Philippe Noiret, French actor (b. 1930)
November 23 - Anita O'Day, American singer (b. 1919)
November 23 - Willie Pep, American boxer (b. 1922)
November 24 - Walter Booker, American jazz bassist (b. 1933)
November 24 - Juice Leskinen, Finnish singer and songwriter (b. 1950)
November 25 - Leo Chiosso, Italian poet (b. 1920)
November 25 - Valentin Elizalde, Mexican singer (b. 1979)
November 25 - Phyllis Fraser Cerf Wagner, American actress, journalist and publisher (b. 1916)
November 26 - Dave Cockrum, American comic book artist (b. 1943)
November 27 - Alan Freeman, Australian-born broadcaster and disc jockey (b. 1927)
November 28 - Anna Pieternella van den Houten.
December 3 - Logan Whitehurst, American comedy singer (b. 1977)
December 3 - Craig Hinton, British novelist (b. 1964)
December 5 - Lucas Roelof van den Houten.
December 5 - David Bronstein, Soviet Union chess grandmaster (b. 1924)
December 7 - Jeane Kirkpatrick, American political theorist and U.N. ambassador (b. 1926)
December 7 - J. B. Hunt, American trucking magnate (b. 1927)
December 8 - Johannes van den Houten.
December 8 - Jose Uribe, Dominican Major League Baseball player (b. 1959)
December 10 - Augusto Pinochet, Chilean dictator (b. 1915)
December 12 - Paul Arizin, American basketball player (b. 1928)
December 12 - Peter Boyle, American actor (b. 1935)
December 12 - Raymond P. Shafer, 38th Governor of Pennsylvania (b. 1917)
December 13 - Lamar Hunt, American sports executive (b. 1932)
December 13 - "Homesick" James Williamson, American blues musician (b. 1910)
December 14 - Ahmet Ertegün, Turkish record executive (b. 1923)
December 14 - Mike Evans, American actor (b. 1949)
December 15 - Clay Regazzoni, Swiss race car driver (b. 1939)
December 16 - Don Jardine, Canadian professional wrestler (b. 1940)
December 18 - Joseph Barbera, American animator (b. 1911)
December 20 - Ma Ji, Chinese actor (b. 1934)
December 21 - Saparmurat Niyazov, President of Turkmenistan (b. 1940)
December 22 - Elena Mukhina, Russian gymnast (b. 1960)
December 23 - Robert Stafford, American politician (b. 1913)
December 23 - Dutch Mason, Canadian blues musician (b. 1938)
December 23 - Marilyn Waltz, American actress, model & Playboy playmate (b. 1931)
December 24 - Braguinha, Brazilian songwriter (b. 1907)
December 24 - Charlie Drake, English comedian (b. 1925)
December 24 - Frank Stanton, American television executive (b. 1908)
December 24 - Kenneth Sivertsen, Norwegian musician, composer, poet and comedian (b. 1961)
December 25 - James Brown, American singer (b. 1933)
December 26 - Gerald R. Ford, 38th President of the United States (b. 1913)
December 26 - Chris Brown, U.S. baseball player (b. 1961)
December 30 - Saddam Hussein, 5th President of Iraq (b. 1937)
December 30 - Antony Lambton, Viscount Lambton, British politician (b. 1922)

To my Homepage.
2006

English version

Nederlandse versie